Gå til sideinnhold
Hjem / Tips og råd / Endelig konfirmant!
ung kvinne i karmøybunad som holder konfirmantbok

Endelig konfirmant!

Banken gjør stas på konfirmantene.
Vi har laget en bok som hjelper med å ta vare på gode minner fra tiden som konfirmant.

Ta vare på de gode minnene

Boken inneholder gjesteliste, slektstre, takkekort fra venner, minner fra slenjemåndag, gaveliste og mye mer – alt er klart til å fylles ut. Du finner også gode råd og kort poesi som får deg til å smile.

Den solide boken er trykket på papir fra Paperwise. Papiret bidrar til å redusere fattigdom og CO2 avtrykket. Slik er vi med på å bidra til FN’s bærekraftsmål.

Ungdomskort 13-17 år

Visste du at etter at du har fylt 13 år kan du få bankkort med mulighet for netthandel?

ungdommer som sitter på treterrasse

Gavesjekk til konfirmanten

I forbindelse med konfirmasjonen og markeringen av at du nå går inn i «de voksnes rekker» har vi i Skudenes & Aakra Sparebank gleden av å gi deg en gavesjekk på 200,-.

Som en engasjert lokalbank ønsker vi å gi et bidrag til en trygg start på voksentilværelsen og ønsker deg alt godt for framtiden. Gavesjekken kan du ta med i banken. Der kan du få pengene inn på din egen konto.

Slik gir du penger i gave

Kontakter er kanskje ikke det kjekkeste å gi eller få til konfirmanten. Det kan være mye enklere å få penger rett inn på konto.

hender som holder fint innpakket gave

Hva skal du gjøre med pengene?

I dag får de aller fleste konfirmanter penger i gave til konfirmasjonen, enten der et direkte inn på konto eller i form av kontanter. Det kan være lurt å ha en klar plan for hva du skal gjøre med pengene, hvor mye du skal bruke og hvor mye du skal spare.

  • Skal pengene brukes om kort tid til moped eller ny mobil kan det være lurt å sette dem på sparekonto.
  • Er det noen år til pengene skal brukes kan det være verdt å ta litt høyere risiko i bytte mot høyere avkastning. Da kan fondssparing være et alternativ.
  • Sist men ikke minst skal jo de aller fleste en eller annen gang kjøpe seg bolig. Da kan boligsparing være verdt å vurdere.

Bunadsforsikring

Har du fått en bunad til konfirmasjonen kan det lønne seg med en bunadsforsikring for å dekke uhell som skjer når du har på deg bunaden utenfor hjemmet.

kvinne i karmøybunad på grønn mark

Råd til deg som har en konfirmant i hus

I dag får de fleste konfirmanter penger i gave. Det kan fort bli mye penger på konto og da kan det være greit med en god plan for hva pengene skal brukes til.

Sett av tid sammen med konfirmanten og forklar de ulike alternativene for hva man kan gjøre med pengene. Det lureste er å ha et realistisk mål for hva man skal gjøre med pengene, hvor mye som skal brukes og hvor mye som skal spares.

Ta kontakt med oss i banken når dere leverer inn gavesjekken dersom dere har spørsmål om ulike måter å spare på eller andre produkter for ungdommer!

Rolf-Henrik-kvadrat_nytt

Vi ser frem til å møte deg i banken! Bare ta kontakt dersom du har spørsmål.

Gi oss tilbakemelding