Gå til sideinnhold
ung kvinne med forlovere tar selfi i park

Spare

Vi hjelper deg med å oppnå sparemålene dine. Enten du vil spare til bolig eller fremtidige drømmer. Hos oss er gode råd gratis.

Starte sparing i fond?

Det er smart å spare månedlig i fond. Hvert kvartal i hele 2022 trekker vi en heldig sparer som vinner for hele 10.000 kroner i aksjefond.

Spar når du drar

Enklere blir det ikke. Med småsparing kan du velge å spare et lite beløp hver gang du drar kortet. Småsparing setter du opp i nettbanken og det fungerer best via pc.

Sparekalkulator

kr
kr
år
%
Totalt sparebeløp
Renteinntekter 120 192 KR
Du sparer 344 131 KR
Bilde fra bankens kundesenter med ansatte

Snakk med oss dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp til.

Spørsmål og svar om sparing

I hvilket navn skal jeg spare?

Før du starter sparingen må du ta stilling til om du skal spare i ditt eller barnets navn. Det er fordeler og ulemper knyttet til begge alternativene.

Som verge velger du selv om du skal spare i ditt eget eller i den umyndiges navn.

Hvilke regler gjelder for bankinnskudd over 2G?

Reglene for overformynderiet og bankinnskudd utover 2 G på bankkonto i Aksjesparekonto barn er de samme som for vanlig spareprodukter og fond.

Overstiges det totalte sparebeløpet 2 G kan overformynderiet involvere seg, med mindre det er skrevet et gavebrev med forbehold.

G er Folketrygdens grunnbeløp og justeres årlig. 1 G = 101.351 kr per 1.mai 2020.

Er pengene jeg sparer i fond tilgjengelige?

Det er enkelt å sette penger inn i fond, og det er like enkelt å ta dem ut. Fleksibiliteten er stor. Midlene du plasserer direkte i fond er ikke bundet, og du kan tilføre og ta penger ut av fondet etter eget ønske.

Hva er en aksjesparekonto?

En aksjesparekonto er en konto hvor du kan kjøpe og selge aksjer og aksjefond skattefritt. Gevinster blir ikke skattlagt og det gis ikke fradrag for tap så lenge verdien holdes inne på kontoen. Du kan når som helst ta ut innskutt beløp skattefritt.

Du kan ha flere ASK-kontoer om du ønsker. Det kan være hensiktsmessig dersom du vil skille mellom sparing til pensjon, til barn- og barnebarns fremtid eller til en ny båt.

Du får enkelt tilgang til ASK-kontoen(e) dine i nettbanken.

Kan jeg gi aksjesparekonto i gave?

Som verge kan du spare i egen Aksjesparekonto for så å gi sparepengene i gave til barnet. Husk at dersom du skal gi en Aksjesparekonto i gave til en mindreårig er det viktig at du fyller ut et gavebrev. Dette er blant annet viktig for at midlene skal kunne unntas Overformynderiets forvaltning. Kontakt oss for mer informasjon.