Gå til sideinnhold
Logg inn

Er din bedrift rammet av koronakrisen?

I markedet generelt oppleves det i alle bransjer kanselleringer, avbestillinger og at leveranser uteblir. For mange medfører dette likviditetsutfordringer. Ingen vet tidsperspektivet på koronasituasjonen, og det kan være lurt å ta grep så tidlig som mulig.

Vi i banken vil gjerne hjelpe deg å se hva vi kan gjøre for din bedrift. Det er viktig at du er godt forberedt når du kontakter oss, og under er noen tips om hva som er smart å ha gått gjennom og forberedt før vi tar en gjennomgang.

Nyttige sider

Kompensasjonsordningen for næringslivet

Våre næringslivskunder har naturlig nok mange spørsmål knyttet til den varslede kompensasjonsordningen for bedrifter med stort omsetningsfall grunnet koronakrisen. Ordningen ble vedtatt i Stortinget 7. april, men den vil først bli operativ etter endelig behandling i Stortinget 14. april og notifisering i ESA. Forutsatt de nødvendige formelle vedtak, vil ordningen etter planen være operativ og kunne motta og behandle søknader fra og med 17. april, med automatisert utbetaling til søkere som får søknaden godkjent.

For å bidra til å dekke noe av informasjonsbehovet om ordningen, er portalsiden for ordningen åpnet. Dette er den autorative kilden for hva man vet om ordningen inntil den er operativ og kan ta imot søknader.

Søke om kontantstøtte?

Deloitte har lagt ut guide til søknaden her.

Finans Norge

Her finner du til enhver tid Finans Norges oppdateringer om en rekke tiltak vedrørende koronasituasjonen.

 

Her er noen punkter det kan være lurt å gå gjennom for din bedrift, se gjerne over dette før din time hos oss

Se på utgiftssiden

Når inntektene svikter er det lurt å få en oversikt over hvilke utgifter som kan stoppes.

Faste kostnader

Få en oversikt over de utgiftene som vil løpe selv om det blir stopp i driften.Eksempler på dette er kapitalutgifter og leie til feks lokaler.

Få oversikt over likviditeten og lag en plan

Koronakrisen rammer forskjellig, avhengig av hvilken bransje du er i. Få en oversikt over likviditeten din, og hva er behovet ditt fremover. Lag en plan på hva du tenker å gjøre på kort sikt, og hva som er smart å gjøre på lang sikt. Budsjetter kan være en viktig faktor for å få oversikt over likviditeten.

Hvilke offentlige tiltak kan hjelpe deg

Myndighetene har satt i gang en del tiltak som kan hjelpe deg gjennom koronakrisen. Tiltak kan gi deg både støtte, lån og kompensasjon. Regjeringen har vedtatt å etablere en statsgaranti på 90 prosent for nye lån i markedet for små og mellomstore bedrifter som er rammet av koronakrisen. Les mer om garantiordningen her

Hva kan banken hjelpe deg med?

Når du har fått oversikt over situasjonen din er det flere ting vi kan hjelpe deg med. Ta kontakt med oss så skal vi se på din bedrift og evt hva vi kan hjelpe deg med.

Ha oppdaterte regnskapstall

For at vi skal kunne hjelpe deg, må vi ha oppdaterte regnskapstall. Hvis du ikke har regnskapet for 2019 klart må du ha relevante tall å presentere for oss

Er situasjonen korona relatert?

Dersom din bedrift hadde utfordringer før koronakrisen slo inn, er det ikke sikkert vi har anledning til å hjelpe. For noen kan det være mer riktig å avvikle drift både for eiere og kreditorer.

Rigg bedriften din til krisesituasjon

Appex har laget en oversiktlig side over hvordan du best mulig kan rigge bedriften din til krisesituasjon.

Les mer

Vipps til din bedrift?

I disse tider er kontaktløse betalingsmuligheter gull verdt. Vipps tilbyr flere produkter som passer både små og store bedrifter. Kanskje din bedrift nå velger å levere varene hjem til kundene? Da er Vippsnummer tingen, på denne måten skjer betalingen helt kontaktløst

Bestill Vipps her

Frende spørsmål og svar

Vår forsikringspartner Frende forsikring har en utfyllende spørsmål og svar side. Her kan du få svar på ting du lurer på.

Les mer

Vi er her for å hjelpe

Ta kontakt med våre rådgivere så skal vi gjøre det vi kan for å hjelpe dere gjennom denne situasjonen.

Nils Ole Svela

Bedriftsrådgiver
52 84 52 51

Vilhelm Torkellsen
Jonas Simonsen

Bedriftsrådgiver
52 84 52 50

Sigve Blikshavn

Bedriftsrådgiver
52 84 52 42

Din egen rådgiver, raske svar, lokale avgjørelser og kunkurransedyktige betingelser.

Lån og finansiering

Har du behov for et lån til bedriften? Ta kontakt med oss! Her får du en fast rådgiver som hjelper deg å finne den beste løsningen.

Les mer om lån og finansiering

Vipps

Med Vipps som betalingsmåte for dine kunder kan du enkelt ta i mot betaling uten at kunden trenger kort eller kontanter. Sett opp en liten nettbutikk inne i vipps-appen ved bruk av Vipps GO, eller ta enkelt i mot valgfrie beløp til et vippsnummer ved bruk av Vipps bedrift.

Les mer om våre løsninger for Vipps

Lag og foreninger

Har du et lag eller en forening? Da vil du mest sannsynlig ha behov for forskjellige tjenester hos banken.

Les mer om lag og foreninger

Gjør regnskapet på rekordtid

La regnskapssystemet ditt gjøre overføringen av betalingsinformasjon til og fra banken. Med automatisk filoverføring og bankavstemming sparer du tid og unngår dobbeltføringer.

«For små bedrifter og enkeltmannsforetak vil en slik automatisering være svært betydningsfull for å kunne føre eget regnskap.»

NettBedriften snakker med ditt regnskapssystem. Når NettBedrift er integrert med regnskapssystemet ditt kan du gjøre alle inn- og utbetalinger som enkeltbetalinger, eller som datafiler overført fra regnskapssystemet.

NettBedriften kan integreres med disse regnskapssystemene:

Til toppen