Gå til sideinnhold
Hjem / Tips og råd / Slik gir du penger i gave
ung kvinne i karmøybunad som holder konfirmantbok

Slik gir du penger i gave

Penger er en ålreit gave, men du trenger ikke gi kontanter lenger. Her får du en oversikt over hvordan du gir penger i gave på enklest vis.

Gi med VIPPS

Den enkleste måten å gi penger på om du ikke skal gi kontanter er gjerne å bruke Vipps-appen på din egen mobil. Du trenger en smarttelefon, Vipps-appen, bankkort og mobilnummeret til mottakeren. I appen kan du velge å sende summen som gave. Da får du mulighet til å velge dato og tidspunkt for når gaven skal sendes, sette på gavepapir og legge ved en hyggelig hilsen. Merk at det i enkelte tilfeller kan koste å vippse, se prislisten her, i tillegg til at gavefunksjonen også har et gebyr.

Slik bruker du gavefunksjonen i Vipps

1. Åpne Vipps
2. Trykk på «send penger» og velg mottaker og beløp
3. Trykk på «send som gave»
4. Velg et gavepapir du liker og skriv en hilsen
5. Sett dato og tid for når gaven skal sendes, eller send med en gang.

hender som holder fint innpakket gave

Gi med mobilbank eller nettbank

Du kan også sette inn penger rett på mottakers konto ved å bruke mobilbank-appen vår eller nettbanken. Du trenger kontonummeret til den du vil gi gaven til og kan velge dato overføringen skal skje.

Gi fond i gave

Det er flere fordeler med å gi fond i gave, spesielt til barn og unge. Ikke bare er det en gave som kan øke i verdi over tid, men du gir også god lærdom om hvordan man kan spare penger. Du kan gi fond i gave til barn og unge på to ulike måter:

  1. Du kan gi fond i gave til barnet i vergenes navn. Da må du be en av vergene til barnet opprette fond i sin nettbank eller mobilbank og overføre summen du ønsker å gi til vergen.
  2. Du kan også gi fond i gave direkte til barnet. Da gis gaven i barnets navn.
Hein Mangor Hemnes

Har du spørsmål om hvordan du skal gi fond i gave?

Det er fordeler og ulemper ved begge alternativer, så her kan det være lurt å ta kontakt med vergene til den du ønsker å gi gave til. Kanskje har de allerede startet fondssparing til barnet eller ungdommen sin og din gave kan være et bidrag til denne kontoen.

Fondssparing til barn og unge

Det er flere fordeler og ulemper ved de ulike måtene du kan spare i fond til barn og unge.

Barn som tømmer sparegris i automat

Gi kontanter

Er du fortsatt overbevist om at cash er king så kan du ta ut kontanter fra en av våre minibanker. Merk at mottaker da får arbeidet med å sette pengene inn igjen.

Gavebrev på papir

Trenger du et gavebrev å gi til mottaker kan du printe ut et av våre. Eller komme innom i banken og hente.

hjerte av mynter på blå bakgrunn

Gi oss tilbakemelding