Gå til sideinnhold
Hjem / Tips og råd / Nå er flåttsesongen rett rundt hjørnet
Hund med lys pels sitter på en stol ved spisebordet

Nå er flåttsesongen rett rundt hjørnet

Gjør behandlingen enklere med god rabatt hos samarbeidspartneren vår.

Nå slipper du en ekstra tur til veterinæren for å få flåttmiddel til din firbeinte bestevenn. I samarbeid med partneren vår, FirstVet, kan du få tilsendt en resept til et apotek i nærheten av deg. Som Frende-kunde får du i tillegg 30% rabatt på tjenesten. Kampanjen varer til 30. april 2023.

Har du en firbeint bestevenn?

Turer i skog og mark er en fryd for både katter og hunder. Men hvis flåtten biter på, kan de dessverre få alvorlige sykdommer.

Hund og katt ligger på gresset

Hva er flått og hvilken skade gjør den?

Flått er et blodsugende insekt som biter seg fast i mennesker og dyr. Flåttsesongen varierer ofte med temperaturen i landet, men mars til november regnes som aktive måneder. I Norge har vi hovedsakelig skogflått, og denne lever i fuktige områder som skoger og marker.


Fordi den overfører bakterier, virus eller parasitter kan flått kan gjøre skade på både dyr og mennesker etter at den har bitt seg fast. For å minimere risikoen for smitteoverføring og sykdom, er det viktig at flåtten fjernes så tidlig som mulig. Og selv om du er flink med å gjøre forebyggende tiltak, er det lurt å sjekke pelsen til både hunder og katter jevnlig om de ferdes ute. Finner du flått, så fjernes de med en egnet flåttpinsett der du forsøker å ta bort hele insektet.

Forebygge før flåttsesongen

Det finnes flere flåttmidler for både hunder og katter som oppholder seg i områder med mye flått. Noen behandlinger virker avstøtende, slik at flåtten ikke trives i pelsen på dyret og faller av. Andre preparater dreper flåtten hvis den får feste i pelsen og får i seg virkestoffene. Behandlingene har variert virkningstid og effekt, derfor må du gjenta behandlingen hvert år. Hvilket middel som er best egnet for dyret ditt, kan en veterinær vurdere.

Slik kommer du i gang

  • Gå til FirstVet appen ved å trykke her
  • Registrer deg selv og kjæledyret ditt som Frende-kunde
  • Trykk på fanen som heter «Flåttmiddel» og bestill konsultasjon.
  • Betal konsultasjonen.
  • Gjennomfør en rask video med veterinær og velg apotek.
  • Hent flåttmiddelet og gjør behandlingen selv. 

Tjenesten sparer deg og kjæledyret en stressende og kostbar tur til veterinæren. Under videokonsultasjonen vil veterinæren vurdere hvilket flåttmiddel som er best egnet ut i fra alder og helsetilstand på kjæledyret ditt. Med rabatten betaler du kun mellom 125 og 200 kroner avhengig av om du bestiller konsultasjon på hverdager, kvelder eller helger. Medisin på apoteket kommer utenom. 

Hva er FirstVet?

FirstVet er en digital veterinærtjeneste som du har inkludert i forsikringen. Blir din firbeinte bestevenn syk, får du hjelp over video til å vurdere situasjonen. Du kan bruke tjenesten så ofte du trenger.

Bilde av Facetime-samtale på telefon, og en hund som blir klappet.

Tekst: Frende forsikring

Gi oss tilbakemelding