Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Årets Ildsjelpris til Anne Ferkingstad 2012
Anne Ferkingstad 2012

Årets Ildsjelpris til Anne Ferkingstad 2012

Anne Ferkingstad gikk til topps i avstemmingen for årets ildjsel i Skudenes & Aakra Sparebank. Men i år vil banken gjøre en ny vri i forhold til de to andre som var nominert. De skal nemlig heller ikke gå tomhendt fra avstemmingen.

-Det kom inn over 700 stemmer fordelt på de tre kandidatene og ingen fikk under 100 stemmer. Vi ønsker derfor å vise Bjørg Østevik og Odd Jarle Wathne, i tillegg til hovedprisvinner Anne Ferkingstad, at vi setter pris på den innsatsen de gjør for lokalsamfunnet, sier banksjef Alf Inge Flokketvedt.

Karmøybladet møtte to av prisvinnerne og banksjefen da det var avgjort hvem som hadde fått flest stemmer.

Mange jern i ilden – Anne Ferkingstad

Anne Ferkingstad har gjennom hele livet hatt et stort engasjement i frivillig arbeid og de to siste årene har hun stått ansvarlig for gjennomføringen av «Ferie for alle» på Utsira. Av andre aktiviteter kan nevnes deltakelse i utallige utvalg på barne- og ungdomsskole, deltakelse i styret på medlemseid lokalbutikk og arbeid med aktiviteter gjennom Frivillighetssentralen i Skudenes.

Ferkingstad har dessuten vært engasjert i spørsmål rundt integrering av flyktninger og asylsøkere. I bygda har hun gjort en stor innsats i forhold til barn og unge gjennom arbeidet som daglig leder i idrettslaget.

Hun har vært aktiv i Røde Kors siden 1981.

Som om det ikke var nok så har hun vært med på å arrangere 17. mai på Ferkingstad i mange år.

-Nå er jeg sekretær, kasserer, innkjøpssjef og programleder. I tillegg har jeg ledet de fleste TV-innsamlingene på Ferkingstad de siste 20 årene, forteller Ferkingstad som takker ektemannen for at han muliggjør hennes innsats.

-Det er klart at uten hans bidrag hadde ikke dette latt seg gjennomføre.

I tillegg til heder og ære får hun 25.000 kroner, diplom og statuett av banken.

-Det er godt å bli satt pris på, men jeg får uendelig mye igjen gjennom det frivillige arbeidet.

Sentral innen skyttersporten – Odd Jarle Wathne

Odd Jarle Wathne delt 2012

Det er først og fremst for Odd Jarle Wathne sitt lange virke som leder og inspirator for skyttersporten i Karmøy og Rogaland at han var nominert til Ildsjelprisen.

-Jeg har en ektefelle som i over 30 år har tatt seg av det meste i hjemmet. Det er grunnen til at jeg har kunnet yte mye innen frivillig arbeid, poengterer Wathne som får 5.000 kroner og en blomst fra banken.

Står på for eldre

Den tredje kandidaten til Ildsjelprisen, Bjørg Østevik, var ikke til stede dat Karmøybladet møtte kandidatene. I presentasjonsteksten heter det at Østevik er an aktiv pensjonist som bruker mye av sin tid på eldre i Karmøy.

Bjørg Østevik delt 2012

Østevik er med på å arrangere «Vi over 60-treff», er reiseleder for eldre i inn- og utland, aktiv i Det hvite bånd foreningen, leder for Håvik bedehus, støttekontakt. I tillegg er hun mye rundt og synger med Hvitveisene go tar gjerne med seg de eldre naboene på handletur.

Prisene deles ut når banken har sitt årlige gavedryss over lag- og foreninger i mai.

Gi oss tilbakemelding