Gå til sideinnhold
Logg inn

Endelig konfirmant

Banken gjør stas på konfirmantene!
Vi har laget en bok som hjelper deg å ta vare på gode minner fra tiden som konfirmant.

Den inneholder gjesteliste, slektstre, takkekort fra venner, minner fra slenjemåndag, gaveliste og mye mer – alt er klart til å fylles ut.
Du finner også gode råd og kort poesi som får deg til å smile.

I tillegg gir banken 200 kroner i gave til konfirmanten, rett inn på kontoen.

Informasjon

Hvorfor må foresatte signere?

Myndighetene har bestemt at foresatte må være med for å signere på avtaler med banken. Dette er for å sikre dine interesser og gjelder for eksempel når du skal bestille kort, konto eller mobilbank. Men har du fylt 15 år har du selv rett til å bestille både kort, konto og mobilbank.

Hva trenger banken av dere?

Fødselsattest og pass på den mindreårige om vi ikke har fått det fra før. Det er nemlig et krav fra myndighetene i henhold til hvitvaskingslov at alle som kan bruke tjenester i banken må legitimeres. Hvis kun en foresatt kan bli med må vi ha skriftlig fullmakt fra den andre. I tillegg må vi ha legitimasjon fra foresatte, helst pass dersom foresatte ikke er kunde i banken.

Nyttig å vite om sparing til mindreårige

Bør du spare til barna?

Du kan gi dine barn eller barnebarn en god økonomisk start på livet. Med fast månedlig sparing kan selv små beløp vokse til betydelige summer over tid. Selv i en småbarnsfase har noen mulighet å sette av noe til langsiktig sparing. Det er selvsagt viktig at din økonomi har rom for å håndtere sparingen.

Ta kontakt med oss så kan vi gå igjennom din økonomi om du ønsker det.

Spare i barnets eller foreldrenes navn?

For de fleste er nok risikoen større for at barnet bruker pengene ufornuftig når det blir 18 år enn at foreldrene gjør det.

Fordeler med å spare i barnets navn: Du er sikret at midlene tilfaller barnet, midlene vil ikke inngå i et eventuelt skilsmisseoppgjør og hvis du går bort er barnet sikret å få midlene.

Fordeler med å spare i foreldrenes navn: Du har kontroll over pengene og fylkesmannen kan ikke blande seg inn i forvaltningen av pengene.

Fylkesmannen og barnets formue

Står midlene i den mindreåriges navn kan Fylkesmannen bli involvert i forvaltning av midlene dersom beløpet overstiger 2G (grunnbeløpet) ved inngangen til året.

Lånekassen

Ved sparing i barnets navn er det en stor felle man for all del må unngå, det er Lånekassens formuesgrense. Overstiger formuen grensene mister barnet hele eller deler av stipendet.

Til toppen