Gå til sideinnhold
Hjem / Om oss / Gaver og sponsing / Spiregave
Spiregave for inkluderende tiltak for barn og unge

Spiregave

Spiregave er en avlegger av det større Gavefondet.

Fra denne ekstrapotten gir vi i år bort 1 million kroner til inkluderende formål for barn og unge. Har du eller din organisasjon et inkluderende arrangement eller tiltak for barn og unge som du skal arrangere fra høsten av eller gjennom det neste året – så kan du søke om støtte i dag.

Om spiregave

Alle barn og unge fortjener like muligheter og å få være en del av et større fellesskap, uansett økonomisk situasjon. Spiregave skal gi støtte til lokale, inkluderende arrangement og tiltak som åpner dørene for alle barn og unge, slik at alle kan få delta.

For oss er lokalsamfunnet viktig. Vi ønsker at du som bor i Karmøy skal ha best mulig tilbud. Derfor gir vi tilbake til lokalsamfunnet av bankens overskudd. Dette skjer gjennom gavefond og sponsing.

Søknadsperiode

Søknadsperioden er 1. mai til 30. juni 2024 og pengene utdeles i september samme år, med frist for å gjennomføre arrangementet eller tiltaket innen 1. september 2025.

For oss er lokalsamfunnet viktig.
Vi ønsker at du som bor i Karmøy skal ha best mulig tilbud. Derfor gir vi tilbake til lokalsamfunnet av bankens overskudd. Dette skjer gjennom gavefond og sponsing.

spiregave er for inkluderende formål for barn og unge. her vises kreativt arbeid for barn og unge

Søk om spiregave

For å søke om støtte må laget ha eget organisasjonsnummer. Slik registrerer du lag i Brønnøysund.
Her oppgir du lagets kontonummer
Hva er forskjellen på et arrangement og et tiltak? Vi definerer et arrangement som en engangshendelse, mens tiltak kan være noe som finner sted flere ganger over tid eller jevnlig.
Her kan du skrive hva du søker om støtte til. Vedlegg kan sendes på e-post til [email protected]
Her kan du skrive inn budsjettet for søknaden. Vedlegg kan sendes på e-post til [email protected]
Personvern*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Gaver og sponsing

For oss er lokalsamfunnet viktig. Vi ønsker at du som bor i Karmøy skal ha best mulig tilbud. Derfor gir vi tilbake til lokalsamfunnet av bankens overskudd.

gamle skudeneshavn med røde hustak sett ovenfra

Ofte stilte spørsmål

Hvem kan søke?

Alle lag og foreninger som er kunde i Skudenes & Aakra Sparebank og som har et inkluderende arrangement eller tiltak som åpner dørene for alle barn og unge som ønsker å delta, kan søke om støtte.

Med inkluderende formål menes at alle som ønsker å delta på arrangementet eller tiltaket skal få mulighet til det, uavhengig av økonomisk bakgrunn. Organisasjoner som søker om støtte, må være registrert som Lag og forening i Brønnøysundregisteret.

Hva er forskjellen på et arrangement og et tiltak?

Vi definerer et arrangement som en engangshendelse, mens tiltak kan være noe som finner sted flere ganger over tid eller jevnlig.

Når er søknadsfristen?

Siste dag for å sende inn en søknad er søndag 30. juni 2024.

Når blir pengene utbetalt?

Pengene blir utbetalt i september, og kan brukes til og med august 2025.

Når må arrangementet eller tiltaket gjennomføres?

Du kan søke om støtte til arrangement og tiltak som arrangeres i perioden 1. september 2024 – 31. august 2025.

Hvor mye penger kan vi få i støtte?

Totalsummen som deles ut er 1 million kroner. Dere kan søke om støtte til små og større prosjekter, fra 5.000 til 100.000 kroner. Størrelsen på arrangementet eller tiltaket vil være en avgjørende faktor i beløpet som utdeles.

Hvilke prosjekter får støtte?

Vi prioriterer lokale, inkluderende arrangement eller tiltak for barn og unge. Det kan for eksempel søkes om midler til kostnader tilknyttet trivsel og glede for alle og som åpner dørene for at alle kan delta på arrangementet eller tiltaket.

Hvilke formål støttes ikke?

Privatpersoner, enkeltpersonforetak og aksjeselskap kan ikke søke om støtte. Vi gir heller ikke støtte til aktiviteter uten allmennyttig verdi, med svært begrenset målgruppe (for eksempel klassetur og deltakelse på cup/turneringer for enkeltlag), ordinær drift eller tiltak som faller inn under offentlige oppgaver.

Kan man søke om støtte til driftsmidler?

Man kan ikke søke om støtte til driftsmidler fra Spiregave. Dersom du ønsker å søke om støtte til driftsmidler kan du sende inn en søknad til Gavefondet (søknadsperiode desember-januar). Les mer om Gavefondet.  

Kan man søke om støtte til flere arrangementer?

Ja, din organisasjon kan søke om støtte til flere arrangementer, men da må det sendes inn en søknad per arrangement. 

Irene Hansen

Har du spørsmål?

Send en e-post til [email protected]

Gi oss tilbakemelding