Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Uptime International er årets Vekst og Nyskaper
To personer fra Uptime viser diplom og kunstbilde

Uptime International er årets Vekst og Nyskaper

Uptime International AS er kåret til årets Vekst og Nyskaper i Karmøy kommune. Det lokale firmaet vinner prisen med sitt store søkelys på innovasjon og nyskapende produkter.

Derfor vant Uptime International

Firmaet med hovedkvarter på Husøy, Karmøy er verdensledende innen utvikling av avanserte, høyteknologiske logistikksystemer som består av gangbroer, heis og autonome traller for maritim virksomhet. I sin tid ble firmaet startet som et utspring fra Marine Aluminium, men har de siste årene vært en selvstendig bedrift med eksterne eiere.

Med 98 prosent av verdensmarkedet i forhold til levering av gangbroer har de ikke hvilt på laurbærene. I stedet har de tatt kvantesprang de siste årene og tilbyr kundene høyteknologiske og autonome løsninger med større sikkerhet for brukerne. Noe som gjør at firmaet vil kunne øke markedsandelen spesielt innen offshore vind nasjonalt og internasjonalt. 

Uptime har også spennende innovasjonsprosjekter inn i nye markeder og har store vekstmuligheter i årene som kommer.

Uptime International har 85 ansatte fra Sveio i nord og Skudeneshavn i sør, og har hovedkvarter på Husøy, Karmøy.

Dyktige ledere: Anders Grindheim (til venstre) og Alf Magnar Liknes (til høyre) er engasjert i et industrieventyr på Karmøy.

Foto: Leif Frode Svendsen 

to personer foran skilt med Uptime logo

Over år er det bygd opp et sterkt fagmiljø med mye lokal kompetanse innenfor flere fagområder. Den største utfordringen for bedriften framover blir å rekruttere nye medarbeidere. De har rekruttert flere ansatte gjennom å ansette lærlinger innen flere fagfelt.

Innovasjon koster, men firmaet økte omsetningen fra 157 millioner kroner i 2020 til kr. 245 millioner i 2021. Prognosen for 2022 tilsier en ytterligere sterk vekst både i omsetning og i resultat. Med bakgrunn i den store satsingen i vindkraft over hele verden, forventer de fortsatt vekst også de neste årene.

Juryens begrunnelse

Vinneren av årets vekst- og nyskaperpris har over år bygd opp et sterkt fagmiljø med mye lokal kompetanse. Bedriften har ikke hvilt på laurbærene. De har tatt kvantesprang de siste årene og har store vekstmulighet i årene som kommer.

Juryen har i sin begrunnelse lagt ekstra vekt på firmaets store satsing på innovasjon. I år har vi lagt spesielt vekt på virksomheter som er avhengig av god yrkesfaglig kompetanse.

Juryen

Vinneren er verdensledende innen utvikling av avanserte, høyteknologiske logistikksystemer for maritim virksomhet. De har tatt grep om 98 prosent av markedet med sine gangbroer og heiser.

Uptime satser også på autonome løsninger med større sikkerhet for brukerne, noe som gjør at de vil kunne øke markedsandeler både nasjonalt og internasjonalt, spesielt innen havvind.

Juryen gratulerer, og ønsker Uptime lykke til videre med spennende innovasjonsprosjekter.

Andre nominerte til prisen:

Jakobsen Transport har siden 2017 doblet omsetningen og overstiger i år 80 millioner kroner. Firmaet har spesialisert seg på transport av byggmoduler, og vært smarte i å tilby kundene transport via hav og vei. De er også vendt mot framtiden i forhold til det grønne skiftet og vil snart bli sertifisert som Miljøfyrtårn. De 15 ansatte, med en liten, men erfaren og dyktig administrasjon har levert byggmoduler til noen av de største byggeprosjektene av slike moduler i Skandinavia. Firmaet har gjennom flere år tatt inn lærlinger, som har tatt fagbrev og i dag er ansatt i bedriften.

O. Hansen & Sønner har hatt en langsiktig og imponerende, stabil vekst de siste 10 årene. De har også vært en av de mest trofaste, lokale leverandørene til Hydro. Hovedkvarteret deres ligger inne på industriområdet på Håvik, hvor de bistår aluminiumsprodusenten med maskinelle industritjenester. Firmaet har stadig vokst, og har i dag også en transport- og entreprenøravdeling. Noe som igjen har gitt dem økt vekst. De har 46 ansatte og hadde i fjor en omsetning på 100 millioner kroner. Som de andre nominerte har de en bevisst satsing på lærlingeordningen. Senest for noen måneder siden fikk en lærling fagbrev i transportfaget.

Info om prisen

En egen fagjury har fem medlemmer fra arrangørene bak Bedriftenes dag. Selve de nominerte er enten foreslått av utenforstående, eller av juryen selv. Selve nominasjonen skjer etter forskjellige kriterier som eksempelvis innovasjon, kompetanseutvikling, lønnsomhet og verdiskapning.

Selve Vekst- og nyskaperprisen er å betrakte som et hedersbevis. Vinneren får utdelt innrammet diplom og et kunstverk.

Overrekkelsen av prisen fant sted under Bedriftenes dag på Karmøy, tirsdag 1. november 2022.
Foto: Camilla Sørensen Wik, Karmøynytt

Gi oss tilbakemelding