Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Sommerprat med banksjefen
May Bente

Sommerprat med banksjefen

Lurer du på hvem som styrer skuta her hos oss? La oss presentere May Bente, vår nye banksjef. Vi har satt henne på prøve med en mix av sommer- og bankspørsmål. Finn ut hvorfor hun er den perfekte kapteinen for din og bankens økonomiske ferd!

Siden det er sommer – hva er din favorittiskrem?

Alt med sjokolade, nøtter og gjerne salt karamell (dessverre…), men liker også veldig godt Fruitero Mango – mitt litt sunnere alibi.

Hva er det beste med sommeren på Karmøy?

-Når det er skikkelig sommer er det ikke noe sted i verden som kan måle seg med en dag på Sandane (Åkrasanden).

May Bente og gjengen

Hva er ditt favorittmåltid, hva består det av, hvor spises det og sammen med hvem?

-Vanskelig å velge for en som liker det aller meste… Reker og krabbe med mannen min, sushi eller pasta med min datter, italiensk pizza på grillen med min sønn eller en god fiskesuppe sammen med venner.

Hva liker du å gjøre på fritiden som får deg til å koble av og hente ny energi?

-Jeg går tur, leser eller hører lydbok og om jeg har behov for å tømme hodet raskt løser jeg kryssord, sudoku eller lignende. Å være sammen med venner, høre musikk eller ta frem strikketøyet er også noe jeg liker godt.

Har du et godt sparetips?

-Sette av til fast sparing per måned. Om det er lenge til pengene skal brukes, vurder sparing i fond. Konkrete sparemål fungerer også bra.

Hvis banken var et dyr, hva slags dyr ville det være og hvorfor?

-En hund – bestevenn som er med både i oppturer og nedturer, men som samtidig er litt leken og har mye energi.

Hvis du kunne invitert tre historiske personer/figurer til middag, hvem ville du valgt og hvorfor?

-Jesus – uavhengig av personlig tro en person med en radikal lære i sin tid, Churchill – hvordan inspirere og lede i en vanskelig tid, Mor Theresa – gleden av å leve et liv for andre.

Hva slags endringer/utfordringer forventer du at digitalisering og teknologiske fremskritt vil bringe til banksektoren?

-Kundene vil ha både brukervennlige digitale løsninger som gjør hverdagen enkel, men også mennesker å snakke med. Rådgivere og teknologiske løsninger må spille godt sammen ut mot kundene. Internt må vi utnytte teknologien til å jobbe smart og effektivt slik at vi får fokusert mest mulig av tiden til god rådgivning ut til kundene. Teknologisk utvikling vil kreve at vi stadig evner å endre oss slik at vi utnytter teknologiens muligheter til beste for både kunder og ansatte. Jeg tror på å stadig jakte små forbedringer i stedet for å ta store løft av og til.

May Bente ved trappen

Hvordan vil du ivareta og videreutvikle bankens kultur og verdier?

-Banken har et godt verdigrunnlag og kultur som jeg vil jobbe for å ivareta. Kultur kan defineres i strategidokument, men har liten verdi uten at den leves hver dag. Jeg har tro på at god kultur en noe vi skaper sammen gjennom å bygge eierskap og engasjement i organisasjonen.

Hva engasjerer deg?

-Barn og unges oppvekstvilkår

Har du et favoritt fotballag?

-Har heiet på Manchester United siden ungdommen. Det har vært litt krevende de siste årene når det er ihuga Liverpool supportere i samme hus. Heldigvis litt enklere denne siste sesongen. Ellers heier jeg selvsagt iherdig på ungenes lag, i mange år Åkra IL, siste to sesonger har det vært Ølen IL.

Hvorfor bør kundene velge Skudenes & Aakra Sparebank som sin bank?

-Banken har alt kundene trenger; nær og lokal med godt kjennskap til markedet, dyktige og tilgjengelige rådgivere og en brukervennlig mobilbank.

Hvilke planer ser du for deg videre for Skudenes & Aakra Sparebank?

-Banken har en god og sterk posisjon i Karmøymarkedet. Det er viktig å stadig utvikle produkter og tjenester slik at vi holder denne posisjonen.

Hvis du kunne invitere tre kjente personer (levende eller historiske) til å være rådgivere for banken vår, hvem ville du valgt, og hva tror du de kunne tilføre?

-Jeg er nysgjerrig på hvordan Kjetil Knutsen jobber i Bodø/Glimt, de har bygget en sterk lagkultur hvor man som en liten aktør har tro på at man kan spille mot de største lagene. Steve Jobs hadde selvsagt vært spennende å hatt som rådgiver, spesielt med fokus på hvordan tenke utenfor boksen. Ellers hadde det vært spennende å høre Nelson Mandelas tanker om kjempe for det du tror på over tid.

May Bente i BM

Hva inspirerer deg til å jobbe i bank, og hvordan vil du bruke din erfaring til å lede oss fremover?

-Bank er en viktig aktør for både lokalsamfunn og enkeltindivid, både gjennom de produkter og tjenester vi leverer og gjennom gavetildelinger og sponsing. Det å både ha utfordringene med å drive en god og solid virksomhet på forretningsmessig grunnlag samtidig som man får gleden av å bety noe for kunder og lokalsamfunn er noe som inspirerer meg til å jobbe i bank. Jeg har lært mye gjennom mange år som jeg tror vil være nyttig for å utvikle banken videre, men jeg vet at alle i banken har sin erfaring og sin kompetanse å bidra med, det å sikre god utvikling og skape gode resultater er lagspill. Som leder er jeg opptatt av å legge til rette for at vi jobber sammen i ønsket retning.

Hva er ditt beste økonomiske råd?

-De beste økonomiske rådene er i grunn basert på sunn fornuft. Ingenting trumfer det å spare til det man ønsker seg og ha en buffer klar til uforutsette utgifter.

May Bente i kontor

Hvilke trender eller fremtidige utviklinger i banksektoren engasjerer deg mest, og hvordan vil du sørge for at banken vår er forberedt på disse endringene?

-Som en liten aktør i nasjonal og global målestokk er det kanskje ikke vi som gjør de stor nye innovasjonene innen teknologi. Samtidig er det en klar trend at teknologi blir stadig billigere og raskt blir hyllevare. Som liten aktør kan vi være mer smidige og fleksible, endre oss raskt og tilpasse oss kundenes forventninger. Akkurat nå er utvikles kunstig intelligens raskt. Det blir spennende å se hva denne utvikling har å si både for samfunnsutviklingen generelt og bank spesielt. Kunstig intelligens (KI) kan gi muligheter for å tilby digitale tjenester som er enda bedre tilpasset hver enkelt kunde, men KI er en svært kraftfull teknologi som må reguleres innenfor fornuftige rammer.

Til slutt – har du en funfact om deg selv?

-Jeg avskyr høyder og blir klam i hendene bare av tanken på å sitte på kanten av Preikestolen. Når det er sagt, stoler jeg blindt på sikringstiltak og kjører gjerne gondol, glassheis eller går på glassgulv i store høyder.

Gi oss tilbakemelding