Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Seagarden er årets vekst- og nyskaper
Kredittsjef Ann Eline Eng overrekker prisen til Seagarden AS.

Seagarden er årets vekst- og nyskaper

I tett kamp mot en dagligvarebedrift og et regnskaps/rådgivningskontor stakk Seagarden AS helt til topps og vant årets Vekst- og nyskaperpris. Gratulerer til både nominerte og vinner.

Derfor vant Seagarden AS

Seagarden AS har rukket å runde 20 år og hatt jevn vekst. Selskapet er etablert lokalt av lokale grundere. De har stor innovasjon gjennom produktutvikling og tilpasning til nye kundegrupper og markeder.

Seagarden AS er både en kompetanse- og produksjonsbedrift. De har god kunnskap om råvarene, teknologi og markedet. Forretningsideen har stort potensiale, også globalt.

Kredittsjef Ann Eline Eng overrekker prisen til Seagarden AS.

Det er høyt fokus på bærekraft og hele råstoffet blir utnyttet, også det som historisk er gått til avfall eller vært produksjon med relativt lav verdiskapning.

Juryen

Selskapet har internasjonalt marked med stort vekstpotensiale. Med god kvalitet på råvarer og produksjon gir sluttproduktet en høy kvalitet og anerkjennelse. De opplever stor økning i etterspørsel fra et økende marked opptatt av sunn livsstil, kosthold og bærekraft.

De siste tre årene har selskapet vokst fra 66 mill. kroner i omsetning i 2018 til 108 mill. i 2019 og 153 mill. i 2020. Resultatet var på hele 5,1 mill. kroner i 2020. Det er god soliditet med en egenkapitalandel på hele 45%. Dette er svært gode tall og utviklingen er positiv.

Bedriften har 65 ansatte og 5 lærlinger lokalt på Husøy. De bidrar aktivt i arbeid mot underernæring gjennom prosjektet Sealife i Sierra Leone.

Gi oss tilbakemelding