Gå til sideinnhold
Hjem / Gaver og sponsing / Særskilte gaver / Gavefondjubel: Bidrar til at flere vil bli speidere

Gavefondjubel: Bidrar til at flere vil bli speidere

Tre barn som hopper mellom to telt

Åkra Speidergruppe har opplevd en enorm vekst i løpet av de siste årene. Det ble også stor jubel i leiren da to av patruljene kvalifiserte seg til NM i speiding etter å ha deltatt i en kretskonkurranse tidligere i mai.

- Dette var første gang speiderne fikk testet de nye teltene, forteller en engasjert speiderleder, Hans Inge Fagerland.

Før kretskonkurransen, gikk Åkra Speidergruppe til innkjøp av seks nye Bergans Wiglo-telt. Disse ble finansiert med gaven fra Skudenes & Aakra Sparebank.

DSC01166

- Vanligvis samler vi inn midler gjennom basarer og andre arrangementer der målet er at alt skal gå tilbake til speiderne og den daglige driften. Det at vi nå slipper å bruke disse pengene på utstyr er helt fantastisk.

Positiv til støtteordningene

Åkra Speidergruppe er underlagt Ryvarden Krets, som er en del av friluftslivsorganisasjonen, Norges Speider Forbund. Ukentlig arrangerer de møter for speiderne, hvor målet er å lære barn og unge om mestring, vennskap og verdifulle ferdigheter som kan brukes ute i naturen.

- 60.000kr på utstyr er en stor investering, så det at banken har slike støtteordninger er veldig positivt for små organisasjoner som oss. Det gjør det kjekkere å drive frivillig arbeid, sier Fagerland.

Bildet viser 7 speiderbarn som holder i en stokk

Ikke kjøpt nytt på 40 år

I dag består speidergruppen av 150 speidere og organiseres av dedikerte ledere, rovere og aktive foreldre. Økningen av antall speidere har skapt et betydelig behov for nytt og bedre friluftsutstyr.

- Å kunne dra på turer med skikkelig utstyr gjør at hele opplevelsen blir bedre. Det er ikke like kjekt med gamle slitte telt hvor det regner inn.

I tillegg til gaven fra Skudenes & Aakra Sparebank har gruppen også̊ innhentet støtte fra andre parter, noe som har resultert i åtte nye kanoer.

- Etter å ikke ha kjøpt nye kanoer på nesten 40 år, var det virkelig på tide, sier Fagerland. Vi har også resterende midler fra gavefondet som vi ennå̊ ikke har brukt opp, så vi jobber aktivt med å skaffe flere telt.

DSC01069

I speiderkonkurransene handler det om å kunne bo og klare seg selv ute i naturen. Her blir de blant annet vurdert på matlaging, hygiene, førstehjelp og orientering, samt andre praktiske og teoretiske oppgaver relatert til speiding.

Blir lagt ned mye frivillig innsats

Hans Inge er overbevist om at denne utviklingen vil ha en positiv innvirkning ikke bare på speidergruppen, men også for lokalsamfunnet.

- Jeg tror dette bidrar til at flere får lyst til å melde seg inn i speideren. Reflekterer man over all den innsatsen som blir lagt ned i disse speidergruppene, ser man også hvor mye som faktisk kommer tilbake til lokalsamfunnet. Vi setter stor pris på å ha en lokalbank som er lokalt forankret, og som støtter det lokale næringslivet og frivilligheten.

Gi oss tilbakemelding