Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Endelig black week, svindlerens favorittuke!
Nettsidebilder liggende 1000x700

Endelig black week, svindlerens favorittuke!

Black Week og Black Friday – like sikkert som høstmørket har kommet, så er det også full fart på tilbudene, og julehandelen er i gang. Det gjør oss ekstra utsatt for svindlere som er på jakt etter pengene dine og informasjonen din.

I fjor handlet nordmenn for 2,4 milliarder kroner bare på Black Friday ifølge Bank Axept. Mange handler opptil flere varer på nett, og det gjør oss mindre kritiske til f.eks linker i SMS.

Får du en SMS fra Posten, Bring, Helthjem eller PostNord hvor det står noe om manglende porto og link til å betale? Lar du deg lure og klikker på linken? Det er akkurat det svindlere håper på.

Svindel-SMS skjermbilde

Her er noen tips som du bør ta med deg for å unngå å bli svindlet på SMS

  • Undersøk om avsenderadressen i SMSen ser korrekt ut. Selv om den fremstår korrekt kan den være manipulert eller spoofet. 
  • Tenk deg om før du klikker på lenker i en SMS. Les nøye og se etter om lenken ser korrekt ut. Er det skrivefeil i lenken? Pass på!
  • Dersom du venter på en pakkelevering, bruk leverandørapp eller selskapets offisielle nettsider for å se etter informasjon i stedet for lenken på sms. F.eks appene til Posten eller Postnord.
  • Ikke oppgi bankkontoinformasjon eller BankID uansett om de sier de ringer fra banken, politiet eller posten.
Bankansatt og kunde med mobil

Slik unngår du å bli svindlet

Les flere gode råd for å unngå svindlere

Gi oss tilbakemelding