Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / En bedre økonomisk start på 2023
Aina rådgiver kontor

En bedre økonomisk start på 2023

Privatøkonomien til mange har blitt trangere som følger av økte kostnader på blant annet mat og strøm.

Har du spørsmål eller trenger bistand rundt grep du kan ta for å bedre husholdningens økonomi, er vi i Skudenes & Aakra Sparebank alltid klar til å hjelpe deg. For å finne de best mulige løsningene for deg og dine kan det være smart å kontakte oss.

Våre 5 tips for en bedre hverdagsøkonomi:

  1. Ta kontroll over utgiftene dine. Kanskje har du faste trekk til tjenester og produkter du ikke bruker lenger?
  2. Betal alle faste utgifter først. Da får du bedre oversikt over hvor mye økonomiske midler du har igjen til andre ting frem til neste lønningsdag.
  3. Opprett en bufferkonto. Har du anledning til å spare av og til, er du bedre rustet mot uforutsette utgifter. Prøv Småsparing, avtalen der du flytter litt penger til sparekontoen hver gang du bruker kortet. Lurt og enkelt!
  4. Skriv handlelister. Går du i butikken uten handleliste og handler kun på instinkt, er det fort gjort å komme hjem med varer du strengt tatt ikke trenger.
  5. Ikke fall for fristelsen til å ta opp forbruks- eller kredittlån du ikke har råd til å betale tilbake ved forfall. En bedre og tryggere løsning er å ta kontakt med oss i banken, slik at vi sammen kan finne de beste alternativene for deg.

Følger du disse tipsene er du godt i gang. Og husk: trenger du hjelp, kan du alltid snakke med oss. Mange synes kanskje det kan være skummelt å snakke økonomi, men slik skal det ikke være. Vi er her for å hjelpe deg. Du kan ringe oss, sende melding gjennom appen eller komme innom ett av våre kontorer.

Vi snakkes!

Hanne Tjøsvoll Eriksen

Snakk med oss dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp til.

Gi oss tilbakemelding