Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Årets Vekst & Nyskaper er Norwest Marine Service
Vinner av Vekst- og Nyskaperprisen og juryen på scenen under Bedriftenes Dag

Årets Vekst & Nyskaper er Norwest Marine Service

Norwest Marine Service AS er kåret til vinner av Årets Vekst- & Nyskaperpris 2023 i Karmøy kommune.

Vinneren har gått mot strømmen for å lykkes.

Norwest Marine Service ble etablert i 2010 og har et fullverdig skipsverksted og kai på Husøy. De er eksperter på rehabilitering av motorkomponenter og tilbyr også salg av nye og brukte reservedeler. tross for samfunnskriser har de hatt en formidabel vekst i markedet, der også bærekraftige løsninger har spilt en viktig rolle. I dag omsetter bedriften for 85,4 millioner kroner, Dette er en økning på over 80 % sammenlignet med 2021. De fikk også en veldig god økning av driftsresultatet, sammenlignet mot 2021. 

– Jeg syntes det var stort bare det å være nominert, og forventet ikke å vinne, forteller daglig leder i bedriften, Roy Grønås til Karmøynytt etter at det ble kjent at de stakk av med den gjeve prisen. 

Foto: Geir Øyvind Gismervik

Roy Grønås

Juryens begrunnelse

Norwest Marine Service er en bedrift som i en årrekke har hatt en positiv trendkurve, både med tanke på omsetning og resultater.

Selskapet har som flere andre selskaper utfordringer når det kommer til rekruttering, og det å få inn den beste og riktige kompetansen. Vinneren er godkjent for lærlinger, og satser på læringer som rekrutteringsarena. I tillegg til fokus på ansatte og kompetanse, er bærekraft en viktig del av selskapets drift. Deler av selskapets omsetning skapes via gjenbruk. Enten via egen produksjon, eller ved direkte salg. Dette har gitt dem et fortrinn overfor konkurrentene og har medført at de kan tilby kundene både raskere service og større utvalg. Årets vinner har en imponerende referanse liste og arbeider både nasjonalt og internasjonalt. Selskapet har en unik forretningsidé som de er relativt alene om i Norge og Skandinavia. Selskapet rettet seg tidlig mot et markedssegment for gjenbruk før de fleste av oss hadde sett potensialet, samtidig som virksomheten kan vise til en solid lønnsomhet.

Hjertelig til lykke til Norwest Marine Service AS og alle medarbeiderne til Roy Grønås.

Andre nominerte til prisen

– I år står det mellom tre spennende bedrifter som har jobbet godt over lengre tid og kan vise til veldig solide resultater, sier jurymedlem og forretningsutvikler i Rogaland Ressurssenter, Bente Baugstø.

Fra venstre: Brian Sjøen (Stillasgruppen Produksjon), Røy Grønås (Norwest Marine Service), Jan Egil Stølsvik (Norscrap Karmøy) Foto: Ingrid Eriksen og Geir Øyvind Gismervik
Fra venstre: Brian Sjøen (Stillasgruppen Produksjon), Røy Grønås (Norwest Marine Service), Jan Egil Stølsvik (Norscrap Karmøy) Foto: Ingrid Eriksen og Geir Øyvind Gismervik

Info om prisen

Hvert år utnevnes det tre nominerte bedrifter til Årets Vekst- og Nyskaperpris i Karmøy. Prisen handler om å stimulere til nytenkning og verdiskapning, og applaudere bedrifter som opplever vekst og bidrar til bærekraftige arbeidsplasser lokalt. Prisen deles ut av en fagjury plukket ut av arrangørene bak Bedriftenes dag.

Juryen består i år av næringssjef i Karmøy kommune Per Velde, Hans Petter Sæbø fra Gasnor, Kjersti Jakobsen fra Salhusporten, Bente Baugstø fra Rogaland Ressurssenter og juryleder Jonas Simonsen fra Skudenes & Aakra Sparebank. 

Prisvinneren mottar et diplom og et kunstverk som anerkjennelse, men viktigst av alt, heder og ære over å bære tittelen.   

Overrekkelsen av prisen fant sted under Bedriftenes Dag på Karmøy, tirsdag 31. oktober 2023.

Gi oss tilbakemelding