Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Årets Ildsjelpris 2013 er Jorunn Johanne Bråthen
Jorunn Johanne Bråthen 2013

Årets Ildsjelpris 2013 er Jorunn Johanne Bråthen

Årets vinner blir beskrevet som en ildjsel av og har vært en drivkraft i Visnessamfunnet i snart 35 år.

76-åringen har i godt over 35 år stått i spissen for organisasjoner som Avaldsnes skolekorps, damegruppe i Kobberverkets venner, Hinderaker og Visnes Vel, bygging av barnehage, nærmiljøannlegg og mange andre tilbud i Visnes-området.

Dimensjoner

Hun blir beskrevet som lite snobbete og er ikke redd for å ta i et tak. Hun tar gjerne fram spaden, får opp brakker og ringer ansvarlige i kommunen når det er et nytt prosjekt på gang.

Hun blir også omtalt som en stayer. Når noe er igangsatt følger hun prosessen til alt er ferdig og passer på at ting fungerer som det skal i ettertid.

Årets ildsjel beskrives som en brobygger i lokalsamfunnet og jobber gjerne litt utradisjonelt på tvers mellom bedehus og velforeningen, noe som har gitt resultater.

Hun har aldri vært redd for å ta ansvar og har et godt humør som er smittende på dem som er rundt henne.

Ildsjel

Hun har en egne evne til å få folk med seg, noe som kom godt med da barnehagen på Visnes ble grunnlagt for vel 27 år siden.

Hun har vært aktiv i foreldreutvalget i skolekorpset på Avaldsnes og har fulgt både egne barn og senere barnebarn på øvelser og konserter.

De aller fleste forbinder henne med Hinderaker og Visnes Vel som hun startet i 1983 og som senere har vært en svært viktig forening for utviklingen av Visnesområdet.

Ildsjelprisen for 2012 går til Jorunn Johanna Bråthen.

Gi oss tilbakemelding