Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Årets Ildsjelpris 2010 til Jan Olav Halvorsen (Laffen)
Banksjef Alf Inge Flokketved overrekker prisen til Jan Olav Halvorsen

Årets Ildsjelpris 2010 til Jan Olav Halvorsen (Laffen)

Den nyinnstifta prisen er ved avstemming blant Karmøybladets lesere vunnet av Jan Olaf Halvorsen fra Åkrehamn. 25.000 kroner, diplom og statuett vil bli tildelt utpå våren. Den populære åkrabuen, bedre kjent som Laffen, er dermed den første som får denne anerkjennelsen

Stiftelsen Åkra Blå Kors

Laffen er tydeligvis en kar med mange venner. Også utenom Åkra. I sju år har han vært ansatt som daglig leder og det trygge midtpunktet for utallige tenåringer og barn i klubbhuset nede ved sjøen, sentralt i Åkrehamn. Drevet av en stiftelse der han står som leder, og med bakgrunn i Blå Kors. Her har han sett ungdommer komme og gå, og gjerne komme tilbake igjen, etter en tid.

Stikker seg ikke fram

Det er en alminnelig oppfatning at han er rett mann på rett sted. Det viser det store antall som har gitt ham sin stemme. Blant dem en god del foreldre som ser nytten i det han gjør for deres håpefulle. De har ganske enkelt ment at han fortjener anerkjennelse og oppmuntring, uten at han på noen måte har bedt om det.

Mange ungdommer innom

Så mange som 200 tenåringer har klubblokalet som et “stikkinnom”- sted. – Her er alle like velkommen, medlemskap har aldri vært aktuelt. Biljard, musikk, film, fjernsyn, eller rett og slett et treffsted mellom gamle og nye venner. Hver mandag har vi en kort andakt der alle som vil kan være med, forteller Laffen. Iblant arrangeres datatreff, eller en tur i minibussen. Kanskje bare en liten runde i nærområdet, eller skitur til Sauda. Et populært tilbud, som også er målet for påske – turene. Da er det fullt belegg på den 50 fot store skøyta hele helga. Samme farkost ble i sommer brukt til en to ukers tur til Sørlandet. Dessuten har klubbhuset en innendørs skatebane. Et veldig populært tilbud, spesielt for de yngste som kan boltre seg her uavhengig av vær og vind.

«Dette er ingen jobb, det er rett og slett blitt en livsstil.»

Livsstil

Jo, det er ingen tvil. Laffen har både hender og hode fullt, for denne jobben krever sin mann. Men han har lang erfaring, og vet hva og hvordan ting skal gjøres. I 10 år har han holdt på, de sju siste som fast ansatt. – Dette er ingen jobb, det er rett og slett blitt en livsstil, konstaterer Laffen. Det er slik han lever livet sitt, og slik han helst vil leve det. Mange har vist sin takknemlighet ved å stemme på ham som vinner av Ildsjelprisen 2009. Ønsket og håpet er nok at han skal fortsette minst i ti år til. Sikkert er det at behovet for et slikt uformelt treffsted vil være der, også inn i framtida. Laffen har ganske visst ingen problemer med fritida si.

Gi oss tilbakemelding