Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Ildsjel 2022 er Trond Krogsæter
ildsjelprisvinner 2022 1200x1200 var2

Ildsjel 2022 er Trond Krogsæter

– Det er veldig kjekt å bli satt pris. Selv om jeg ikke er særlig glad i så mye oppstyr sånn for min egen del. Men det er kjekt å få satt fokus på arbeidet som jeg er opptatt av.

I en årrekke har han engasjert seg for lokalsamfunnet på fastlands-Karmøy.

Hans frivillige innsats er både vid og bred. Trond liker å bidra. Selv om han er 54 år har han ingen planer om å legge engasjementene sine på is med det første. I sitt daglige virke er han lærer på Breidablikk læringssenter i Haugesund på avdelingen for voksne innvandrere fra 16 år og oppover. Der lærer han hovedsakelig bort norsk og matematikk.

Badminton

Badminton begynte han med da egne barn var rundt 10 år. Etter hvert begynte han også å spille selv. I tillegg til å være med i styret for å legge forholdene bedre til rette for badminton

– Jeg tror vi kan sette Karmøy på kartet. For bare noen uker siden arrangerte vi norgesmesterskap for junior her. Det var kjekt og vi har fått mange gode tilbakemeldinger på arrangementet vi hadde. Det var over 70 deltakere som spilte kamper gjennom hele helgen, sier han entusiastisk. Og like etterpå var vi 27 spillere fra klubben som deltok på turnering på Bømlo. Mange av disse deltok på sin aller første turnering.

ildsjelprisvinner 2022 1200x1200 var3

I tillegg har Krogsæter og Helene Skree engasjert seg i å opprette og drive en egen para/special-gruppe i Badmintonklubben. Disse utøverne trenger ofte litt ekstra tilrettelegging, men det er et arbeid noe som gir mye. I løpet av de tre årene vi har holdt på, har det vært over 20 forskjellige personer som har vært innom og trent badminton. Nå er det ca. 10 medlemmer som kommer ganske fast. Det er noen som har downs, noen som har fysiske utfordringer, og noen som kommer fordi de ikke har funnet seg til rette med andre aktiviteter. Vi ønsker å gi et tilbud til alle de som har lyst til å komme for å holde på med en kjekk aktivitet, og samtidig kunne bli litt flinkere til å spille badminton.

Volleyball-dommer

Krogsæter har også engasjert seg i volleyball. I hele 16 år har han dømt eliteserien i Volleyball og har nå passert over 200 kamper på det øverste nivået i landet.
– Jeg ligger inne på topp 10 lista i landet over hvem som har dømt flest kamper gjennom tidene, sier han ydmykt.
Han erkjenner at Volleyball ikke er like stort på Fastlands-Karmøy, men at lagene i Kopervik og Haugesund var blant de største på tidlig 2000-tallet. Nå er det imidlertid Torvastad som har tatt over stafettpinnen fra Kopervik og gjør det bra på Karmøy.

Bedehus og idrettshall

Det var natt til lørdag 25.april 2020 det brøt ut brann i det 114 år gamle bedehuset på Tuastad, som den gang var under utvidelse. Bygget ble totalskadet i brannen. Siden den gang har Krogsæter engasjert seg i oppbyggingen av bedehuset.


– Jeg har vært med i styret i en del år og etter at det brant ned har det vært en lang prosess med gjenreising. Nå går det endelig på frem og reisverket er i ferd med å bli satt opp. Planen er at det skal ferdigstilles til høsten.

Jeg synes det er kjekt å få ting til å skje, men for at ting skal skje må noen også få det til å skje.

Nybakt prisvinner Trond Krogsæter

Det er imidlertid ikke bare bedehuset han har engasjert seg i som skal stå ferdig til høsten. Det samme gjelder den nye idrettshallen på Vormedal.

– Det er kjempestas. For oss i Badminton-klubben har det vært kjempeviktig å få på plass ny hall. Vi har ikke kunnet drive rekruttering på mange år fordi det har vært fullt. I den nye hallen får vi ni baner kontra fire i Norheimshallen. Hallen er 3-4 meter lenger enn en vanlig idrettshall, noe som betyr større muligheter for turneringer, bedre plass til å trene og ikke minst at vi kan få med flere til å bli glad i denne idretten.

Hjertelig takk for innsatsen gjennom mange år, Trond Krogsæter. Vi gratulerer med vel fortjent Ildsjelpris.

Gi oss tilbakemelding