Gå til sideinnhold
Kunde med kort og mobil

Endelig 18 år

Nå er du sjef i eget liv.

Eksamen og utdanning. Jobb. Bil og bolig. Nå skjer det mye. Nå formes fremtiden. Tid for egne valg. Tid for å leve og skape. Tid for en bank med skreddersøm.

Bursdagsgave fra banken. Du kan velge om du vil ha 300 kroner inn på konto eller 2 kinobilletter med meny.

Nytt fra 9. januar 2024: Har du BankID-avtale hos oss vil du måtte bytte BankID-passord første gang du bruker BankID etter at du fylte 18 år.

Nice-to-know

Foreldrene dine har ikke rett til å se hvordan du bruker pengene dine, med mindre du fortsatt ønsker at de skal ha tilgang til kontoen din.

Du er ansvarlig for at regninger med ditt navn på blir betalt.

Hvis du har en betalingsanmerkning kan den hindre deg i å få lån, kredittkort, mobilabonnement og jobb. En betalingsanmerkning er et ‘rødt flagg’ som viser at du ikke har betalt en regning eller lån i tide.

Når du har jobb og tjener egne penger er det lurt å spare i BSU-konto for å spare skatt.

Trenger du raske penger?

Det kan være fristende med kredittkort eller forbrukslån når det er tomt på kontoen, og du har behov for penger med en gang. Det er (dessverre) mange der ut som vil låne deg dyre penger. Vi anbefaler deg å finne ut hva et forbrukslån eller kredittkortgjeld vil bety for deg. Det er ofte starten på en ond sirkel. Lag en plan for hvordan du skal betale tilbake pengene så fort som mulig. Vi vil anbefale deg å unngå forbrukslån, og kun bruke kredittkort til netthandel og på reise.

Mobil-med-mobilbankmeny-på-skjerm

Når du fyller 18 år blir du invitert inn i banken. For å snakke om det som endres når du er myndig. Foresatte er også hjertelig velkommen til å være med, men de trenger ikke.

Hva endres når du blir 18 år?

Du får automatisk et større personlig ansvar. Det betyr at du blir ansvarlig for egen økonomi.

Nettbanken og mobilbanken er komplett! Det vil si at alle tjenestene er åpne for deg, og du kan fikse mer selv.

På tide med egen forsikring?

Frende ung er en skreddersydd og rimelig forsikringspakke for deg mellom 18 og 30 år. Den passer på at både du og eiendelene dine er godt dekket. Du kan forsikre deg selv eller deg og en samboer.

Kino eller cash?

Vi ønsker å gjøre stas på de som endelig blir 18 år.
I begynnelsen av din bursdagsmåned sender vi ut gavekort og invitasjon til 18 års samtale.

Som medlem i vårt kundeprogram for 18+ velger du gave selv; gavekort på kino for to personer med meny eller 300 kroner rett inn på kontoen din i banken.

Gi oss tilbakemelding