Gå til sideinnhold
Hjem / Låne / Boliglån / Flytt boliglånet
Kvadratisk_et godt hjem web

Flytt boliglånet

Har du lyst å gi boliglånet ditt et nytt hjem?Det er mange fordeler med å velge en lokal bank, og det er lett å flytte lånet til oss. 

Flytt boliglånet ditt til oss

Få et helt uforpliktende tilbud ved å fylle ut skjemaet under.

Hidden
Fullt navn*
Hidden
Hidden
Jeg foretrekker å kontaktes på:
Personvern*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Et godt hjem for boliglånet ditt

Vi kjenner boligmarkedet her vi bor. Derfor kan vi gi deg bedre råd om boliglån og ofte litt bedre vilkår. En fast, personlig rådgiver som kjenner deg er også god å ha. Hos oss får boliglånet ditt et godt hjem.

Har du bestemt deg for å søke om boliglån hos oss? Da kan du søke elektronisk med BankID og få hentet inn informasjon om deg og eiendommen uten at du behøver å legge det inn selv.

Boliglån

Renten på boliglån med flytende rente blir fastsatt individuelt. Hvilken rente du får avhenger blant annet av betjeningsevne, sikkerhet, risiko og eksisterende kundeforhold. Effektiv rente er beregnet inklusive etablerings-, depot- og terminomkostninger. Lånebeløp etter intervall. Løpetid 30 år.

ProduktNominell rente fraEffektiv rente fra
BSU-StartFor deg mellom 18 og 33 år som kjøper din første bolig. Inntil 85% av dokumentert verdi.5,44%5,62%
BSU-lån 1For deg mellom 18 og 33 år, inntil 85% av dokumentert verdi.5,64%5,83%
Boliglån innenfor 75% av markedsverdiUnder 2 millioner kroner6,19%6,44%
Mellom 2 og 4 millioner kroner5,94%6,15%
Over 4 millioner kroner5,79%5,98%
Boliglån innenfor 85% av markedsverdiUnder 2 millioner kroner6,34%6,60%
Mellom 2 og 4 millioner kroner6,19%6,41%
Over 4 millioner kroner6,09%6,30%
Lån med pant i fritidsbolig innenfor 75%6,49%6,73%
Utleiebolig inntil 75%6,89%7,16%

1 ) Ikke konvertibelt til boligkreditt: påslag 0,3%

Lav rente

Beste rente på lånet inntil 75% av kjøpesummen.

Fast rådgiver

Personlig rådgivning fra noen som blir kjent med deg.

Raskt svar

Send inn skjemaet så er vi på saken med en gang.

Spørsmål og svar om lån

Hvilken rente kan jeg få på boliglån?

Renten på lånet avhenger blant annet av belåningsgrad og din økonomiske situasjon. Rente varierer og om du velger nedbetalingslån, fleksilån og om du har fast eller flytende rente. Se vår prisliste for rente på de ulike produktene.

Hva er forskjellen på effektiv og nominell rente?

Den nominelle renten er grunnrenten på et lån eller en kreditt. Den inkluderer ikke gebyrer eller andre kostnader ved å ta opp lånet. Den effektive renten har med alle kostnader. Den effektive renten består av den nominelle renten pluss etablerings-, depot- og termingebyr. Antall betalingsterminer per år og lånets løpetid påvirker også den effektive renten.

Hvor mye kan jeg låne?

Vi gjør en totalvurdering av din økonomiske situasjon når vi avgjør hvor mye du kan låne. Vi ser på hvilken inntekt du og husstanden har, hvor mye egenkapital som skal brukes til bolig og annen gjeld i husstanden (f.eks studielån, forbrukslån, billån).

Ta kontakt med en av våre rådgivere for å finne ut mer.

Hvor mye egenkapital kreves?

Ifølge Finanstilsynets retningslinjer, trenger du 15 % av boligens kjøpesum i egenkapital. I tillegg til dette kommer også omkostninger i forbindelse med kjøp, som 2,5 % av kjøpesum i dokumentavgift til staten.

Dersom du ikke har nok egenkapital er det likevel mulig å vurdere andre løsninger dersom du har tilleggsikkerhet i for eksempel foreldres bolig.

Hva menes med sikkerhet i annen bolig?

Dersom du ikke har nok egenkapital kan vi vurdere tilleggsikkerhet i en annen bolig. Du trenger 15 % av boligens kjøpesum i egenkapital, ifølge Finanstilsynets retningslinjer. Du kan låne inntil 100 % av kjøpesum med tilleggssikkerhet i for eksempel foreldres bolig.

Hvor lang tid er behandlingstiden på lånesøknader?

Normalt blir du kontaktet av en rådgiver innen 2-3 virkedager fra du har sendt inn lånesøknad.

Hvor finner jeg min nedbetalingsplan?

Nedbetalingsplanen finner du i nettbanken din. Logg inn, trykk på lånet ditt og velg knappen Nedbetalingsplan. Du kan også finne det i menyen under Lån og kreditt.

Hvor mye må jeg betale hver måned når jeg har lån?

I vår lånekalkulator kan du legge inn ulike lånebeløp og nedbetalingstid. Da vil du se hvor mye du må betale hver måned.

Kan jeg søke om lån elektronisk?

Ja, du kan bruke vår elektroniske lånesøknad. Det blir lettere å fylle ut søknaden om du finner frem din BankID. Da finner vi informasjon om deg og eiendommen uten at du behøver å legge det inn selv.

Hvordan betaler jeg ekstra inn på lånet?

Du kan betale ekstra ned på lånet ved å klikke på ‘Ekstra nedbetaling’ i menyen i nettbanken.

Hvordan kan jeg søke om avdragsfrihet på mitt lån?

Hovedregel for å få innvilget avdragsfrihet er at lånet er innenfor 60% av boligens verdi.

Har du behov for avdragsfrihet for en kortere periode (1-3 måneder) så kan du søke om dette i nettbanken under «Lån og kreditt / Søk avdragsfrihet» eller ta kontakt med en rådgiver.

Kan jeg signere mine lånedokumenter med BankID på mobil?

Har du ikke kodebrikken din tilgjengelig kan du benytte BankID på mobil* som en erstatning for kodebrikke når du signerer dokumenter. Du må imidlertid ha vanlig BankID aktivert og du må taste ditt personlige passord til slutt.

*forutsetter at du har avtale om BankID på mobil. Denne tjenesten er under avvikling. Vi anbefaler at du bruker BankID-app.

Gi oss tilbakemelding