Gå til sideinnhold

eFaktura

Hva er eFaktura?

Har du satt opp en eFaktura avtale vil du få den aktuelle regningen ferdig utfylt i nettbanken din. Alt du trenger å gjøre er å logge inn og godkjenne. Denne typen avtale passer for deg som liker å ha full oversikt over regningene og som ønsker å slippe fakturagebyret som ofte følger med vanlige giroer.

Hvordan får jeg eFaktura?
  • Betal regningen på vanlig måte i nettbanken. Når du har bekreftet betalingen, vil du få opp tilbud om å opprette eFaktura dersom mottakeren tilbyr dette.
  • Dersom du velger å ikke opprette eFaktura når du betaler regningen, kan du når som helst gå til «Avtalegiro/eFaktura» og opprette avtalen. Du vil også finne forslag til Avtalegiro og eFaktura til de du har betalt til tidligere.
Kan jeg endre beløp og forfallsdato på en eFaktura?

Ja, du kan endre beløp, forfallsdato og hvilken konto som skal belastes.

Hvorfor får jeg regningene mine i nettbanken/app? Jeg har ikke bedt om dette!

Det betyr at du har gitt et generelt samtykke til eFaktura i nettbanken, under «Oversikt AvtaleGiro/eFaktura – Mottak av elektroniske faktura». eFaktura er en felles tjeneste der nye eFaktura blir synlig i alle betalingsflater du benytter.

Hvorfor får jeg regninger på papir? Jeg har samtykket til «Ja takk til alle»

For at du skal motta eFaktura må utsteder støtte ny funksjonalitet for Ja takk til alle. Det jobbes med at dette skal rulles ut hos alle fakturautstedere.

Jeg finner ikke noe sted å melde meg på «Ja takk til alle»

Dette gjøres i nettbanken under «Oversikt AvtaleGiro/eFaktura – Mottak av elektroniske faktura»

Hvordan finner bedriften meg når den skal sende eFaktura?

Bedriften finner deg basert på opplysninger som er meldt inn til eFaktura-tjenesten i forbindelse med din aksept av «Ja takk til alle» (epost, mobil, adresse og fødsels- og personnummer for de som kan behandle dette). Det er derfor viktig at disse opplysningene er korrekt og oppdatert i din nettbank.

Gi oss tilbakemelding