Gå til sideinnhold
Hjem / Gaver og sponsing / Karmøyfiskaren / Korona-teamet vant Karmøyfiskaren 2021
bilde av koronateamet som får blomster på Karmøy rådhus i forbindelse med utdeling av karmøyfiskar 2021

Korona-teamet vant Karmøyfiskaren 2021

Hva hadde det vært å komme til Bygnes å få en sprøyte eller test uten denne gjengen? Her er vi blitt møtt med smil, humor, tommel opp, omsorg og trygghet. En ting er at dette har vært supereffektivt, men det har jo i tillegg vært en glede å møte opp. Nesten som vi nå gleder oss til en tredje dose.

2020 og 2021 har vært en helt spesiell tid. For mange av oss har Korona pandemien vært den mest omfattende krisen vi har opplevd som folk. For andre en relativt normal hverdag i et av verdens beste land. Uansett har det gitt store konsekvenser for de som ble svært syke, for de unge som har måttet være mye hjemme, for studenter i nye byer, eldre som har måttet være mye alene, skoleelever, idrettslag, menigheter osv.

Våre myndigheter har lagt ned en enorm innsats. Dette har også kommune Norge og mange frivillige gjort. «Byråkrat» har fått en helt ny betydning og status, og det vel fortjent.

I Skudenes & Aakra Sparebank har vi sett hva som er gjort lokalt og hvor bra dette har fungert i vår kommune Karmøy. Fra kommunens side er arbeidet blitt svært godt organisert og vi har hatt lite smitte, alvorlig syke og døde gjennom pandemien hittil. Dette handler om god organisering, tydelig informasjon fra kommunelege, smittevern lege, administrasjon, ordfører og øvrige politikere.

bilde av noen fra koronateamet på Karmøy rådhus i forbindelse med utdeling av karmøyfiskar 2021

Hvem er så Korona teamet og hva er begrunnelsen for Karmøyfiskar 2021?

Med «koronateamet» tenker vi på kommunens administrasjon, kommunelegen, smittevern lege, ordfører og våre politikere. Vi ønsker og å ta med alle ansatte rundt på sykehjem og andre institusjoner som har gjort en stor innsats her. En stor takk til dere får måten dette er gjennomført på. Takk for den store innsatsen som er lagt ned både i timer og ressurser, og ikke minst takk til den som fant på vaksineringen/testing på Bygnes. Dette er gjennomført i beste Karmøy ånd. Gli gjennom Streeten, riktig nok i hver vår El Bil og ikke i amerikanere med V8’er som før i tiden, men «drive inn» konseptet fungerte fantastisk nok en gang.

Informasjon er viktig og den har vært synlig, tydelig og enkel å forholde oss til. God kapasitet om vi ønsket å ta kontakt og folk har fått svar.

Om mulig er det likevel en gruppe vi som lokalbank vil løfte enda høyere frem, og det er alle de frivillige som har deltatt. Her er alt fra pensjonister fra tidligere kommunale stillinger til lag og foreninger. Særlig vil vi takke:

  • Karmøy Røde Kors
  • NKS Karmøy omsorgsberedsskapsgruppe
  • Norsk Folkehjelp Sanitet Haugalandet
  • Speidernes beredskapsgruppe
bilde av koronateamet på Karmøy rådhus i forbindelse med utdeling av karmøyfiskar 2021

Hva hadde det vært å komme til Bygnes å få en sprøyte eller test uten denne gjengen? Her er vi blitt møtt med smil, humor, tommel opp, omsorg og trygghet. En ting er at dette har vært super effektivt, men det har jo bare vært en glede å møte opp. Nesten som vi gleder oss til en tredje dose. Tusen takk til dere alle.

Prisen deles slik at statuett og diplom gis til Karmøy Kommune, for forhåpentligvis en fin plassering på Rådhuset. Pengene fordeles til de fire organisasjonene som er nevnt ovenfor, og som har vært de mest aktive i dette arbeidet.

Igjen en stor takk til dere alle og så er dessverre pandemien ikke over enda. Men dere skal vite at vi ser dere og heier på dere helt til vi er i mål.

Mer informasjon om prisen

Karmøyfiskaren gis til personer, organisasjoner eller grupper som har markedsført Karmøy utad på en positiv måte. Prisen er på kr. 50.000,- + statuett og diplom. (Statuetten er en miniutgave av ”Mann i båt”, av billedhoggeren Svein Magnus Håvardstein. Originalen står i Åkrehamn sentrum) Årets utdeling er den 29. i rekken. Prisen ble ikke utdelt i 2020 grunnet Korona situasjonen. Selve utdelingen skjer i kommunestyremøte 15.11, Karmøy Rådhus.

Tidligere vinnere: Leiv Ove Andsnes, Lasse Pedersen, Marit Synnøve Vea, Aleksander Hauge, Skudefestivalen, Johannes Solstad, Tinney Rasmussen, Oddvar Andreassen, Skudenes Skole og Fritidspark,  Sommergospel,  Åkrehamn Trålbøteri,  Ole Jakob Vorraa,  Karmøy Gospelfestival,  Skudeneshavn Handelstandsforening,  Kaare Ness,  Paul Stol, Karmøy Svømmeklubb, Kopervik Festival, Fiskeridagene på Åkra, Jostein Grindhaug, Karmøy Kulturskole, Synnøve Ånensen, John Rullestad, Stian Vikra, Slogmåkane, Solstein /innebandylaget, Jesper Saltvig Pedersen og sist i 2019 Foreningen Gamle Skudeneshavn.

Bak prisen står Skudenes & Aakra Sparebank. Representert i juryen er Karmøy Kommune v/kultursjef John Arve Hveding, Haugesunds Avis v/Ruth M. Sunnanå Sveistrup. Skudenes & Aakra Sparebank v/ markedssjef Elin Bakke samt adm. banksjef Alf Inge Flokketvedt.

Kriterier: I følge retningslinjene for tildelingen skal prisvinner, enten over tid, eller siste år ha markedsført eller gjort Karmøy kjent på en positiv måte. Dette gjelder så vel lokalt, regionalt, nasjonalt og gjerne også internasjonalt. Det er en fordel om kandidaten har vært særlig aktuell og markert seg i mediebildet siste året. Valget for 2021 falt på «Korona teamet» i Karmøy kommune.

Gi oss tilbakemelding