Gå til sideinnhold
Hjem / Gaver og sponsing / Ildsjelprisen / Oddmund er årets ildsjel

Oddmund er årets ildsjel

Oddmund Holgersen er tildelt årets Ildsjelpris for sin innsats for organisasjonen LEVE.

I år er det ti-års jubileum for ildsjelprisen, som hvert år siden 2010 har blitt delt ut av Skudenes & Aakra Sparebank i samarbeid med Karmøynytt. Prisen deles ut for å hedre personer som gjør en innsats for fellesskapet og lokalsamfunnet, men som kanskje ikke alltid er like synlige.

Til årets ildsjelpris kom det inn hele 159 nominasjoner, noe som er litt flere enn tidligere.— Noen ganger velger vi den som har flest stemmer, andre ganger velger vi å løfte frem noen som jobber litt i det stille. Juryens valg falt i år på Oddmund Holgersen, som har vært nevnt av noen hvert år. Holgersen gjør en uvurderlig innsats for organisasjonen LEVE, og det er viktig for oss å sette fokus på saken og å gi en liten ære til ham som står i spissen for dette. Dessverre er selvmord en aktuell sak på Karmøy, og vi har stor respekt for den jobben han gjør, og dette er noe vi alle må engasjere oss i for å redusere tallene, sier banksjef i Skudenes & Aakra Sparebank, Alf Inge Flokketvedt. Oddmund Holgersen fikk i dag tildelt plankett og sjekk på 25 000 kroner av banksjef Flokketvedt, og det var en takknemlig ildsjel som tok i mot prisen.— Jeg er voldsomt rørt og stolt over at de ser at vi holder på med dette viktige arbeidet. Det gir meg en «boost» til å holde på med dette videre, og det viser at noen har sett hva jeg har holdt på med og at de har satt stor pris på det, sier Holgersen.

«Dette er noe av hjertearbeidet mitt med å kunne hjelpe andre. Jeg selv er ikke så viktig oppi dette. Jeg gjør det fordi det er godt å se at jeg kan hjelpe»

Er en hjertesak

Holgersen har gjennom flere år vært aktiv i LEVE – landsforeningen for etterlatte ved selvmord. — Jeg ble med i foreningen i 2008, etter at jeg mistet min 16 år gamle sønn i 2007. Jeg fant da ut at jeg måtte søke etter likesinnede folk, og meldte meg inn i foreningen og fant god trøst i å være med der. Senere kom jeg inn i styret, og ble kurset slik at jeg kunne reise ut til nye tilfeller der noen har mistet noen i selvmord, og kan ta meg av dem og støtte dem på veien videre. I tillegg har jeg fått flere kurs og utdanning via foreningen, og i dag operer jeg som foredragsholder innen fageliten og for frivillige organisasjoner på Karmøy, forteller Holgersen. Arbeidet gjør han ulønnet på fritiden sin, og har aldri tenkt tanken på å skulle ha noe betalt for det.

Engasjert både i lokallaget og fylkeslaget

Holgersen er leder for lokallaget på Haugalandet som ble startet i 2017, og er i tillegg nestleder i styret til LEVE Rogaland. — I lokallaget møtes vi annenhver tirsdag i måneden i lokalene til Avaldsnes sanitetsforening. Der er vi rundt 15 – 20 stykker på hvert møte, og vi snakker om de utfordringene vi sitter på og prøver å hjelpe hverandre og finne en god vei videre. For det finnes jo et håp selv om det ser temmelig svart ut rett etterpå, sier Holgersen.Han forteller at tallene for 2018 viser at det var 674 selvmord på landsbasis.— I Rogaland ligger det på rundt en 50-60 i året. Det som er litt skremmende er at det hvert år er 260 000 personer som vurderer å ta sitt eget liv. Av dem er det 6000 som prøver. Heldigvis er det mange som blir reddet. Vi i LEVE jobber også med å få opp et bedre tilbud til de som ber om hjelp, slik at de kan få komme å fortelle hva som plager dem, sier Holgersen.

Viktig som forebygging

I det siste har Holgersen vært en del rundt om og fortalt om foreningen, og mener at temaet selvmord er viktig å kunne snakke sammen om. — Det viser seg at det å snakke om selvmordstanker er veldig viktig som forebygging. Vi i LEVE jobber primært med å ivareta etterlatte, men har også en rolle som forebygger. Vi får tilbakemelding direkte fra dem vi er i kontakt med om at det har gjort godt, sier Holgersen, som syns det er fint at arbeidet blir satt pris på både av de han er i kontakt med og av andre.  — Jeg er veldig takknemlig for at jeg har blitt sett i arbeidet, sier han.Sjekken på 25 000 kroner vil prisutdelerne at Holgersen bruker på seg selv, med god samvittighet, og finne på noe kjekt. — Jeg må vel unne meg en god ferie når denne korona-tiden er over, smiler Karmøys nye ildsjel.

Gi oss tilbakemelding