Gå til sideinnhold
Hjem / Gaver og sponsing / Ildsjelprisen / Kirsten er årets ildsjel i Karmøy!
Kirsten Jørgensen 2017

Kirsten er årets ildsjel i Karmøy!

Artist og drillentusiast Kirsten Jørgensen har beina plantet godt i jorda, men lettet litt fra bakken da hun fikk vite at hun var nominert til prisen for årets ildsjel i Karmøy.

Av journalist Paul Andre Sommerfeldt – Karmøynytt

Det er sjette året på rad at prisen deles ut av Karmøynytt og Skudenes & Aakra Sparebank. Interessen rundt årets prisutdeling var større enn noen gang med over 90 forslag til kandidater, men juryen falt til slutt ned på Jørgensen som årets vinner.

Tirsdag kveld fikk hun overrakt prisen, som består av 25.000 kroner og en statuett som synlig bevis på innsatsen hun har lagt ned i nærmiljøet.

– Jeg ble sjokkert, og hadde ikke forventet det, sier en glad Jørgensen som ble gjort oppmerksom på nominasjonen av en kollega. Forslaget var det en av drill-bestemødrene i Skudenes Drill som sto bak.

Hjerte for drill

Haugalandets sydligste drilltropp har vært en del av livet til 35-åringen helt siden hun selv ble med i klubben som sju-åring.

– Det var en sport som traff meg i hjertet. Jeg hadde egentlig store planer om å bli turner, slike man ser under OL. Men jeg fant fort ut at turn ikke var helt min greie. Drillen var neste, og da falt alt på plass. Det er en utfordrende sport med blanding av dans og koordinasjon, sier Jørgensen.

Kirsten Jørgensen 2017

Som 19-åring tok hun steget opp fra utøver til leder i drillklubben, som har markert seg med gode resultater i konkurranser både lokalt og nasjonalt. Mest synlige er drilljentene i 17. mai-toget i Skudeneshavn, der de hvert år får gå fremst med sine kritthvite uniformer og blankpussa drillstaver.

Stjerneskole i Liverpool

For 12 år siden gikk Jørgensen det første året på den anerkjente Liverpool School of Performing Arts, bedre kjent som Paul McCartney-skolen. Hun ser tilbake på de totalt fem årene i England som både kjekke og viktige for sin egen artistkarriere. Dessuten oppsto det søt musikk med klassekameraten Tom, som hun i dag er gift med.

– Til de som vurderer å søke der pleier jeg å si at det er det du gjør det til selv. Skolen har masse proffe folk og gir et stort spillerom. Men det er en tøff bransje, og hvis du vil noen vei må du jobbe, sier 35-åringen.

Travel hverdag

Til vanlig jobber Jørgensen som sekretær ved helsestasjon rus i Karmøy kommune. Når hun ikke er opptatt på trening med drilljentene, er hun vokalist i metalbandene «Evig Natt» og «Reism». Nylig hadde «Evig natt» releasekonsert for sin siste plate på en fullstappet Flytten Pub i Haugesund.

– Vi solgte godt med plater og det var helt fullt. En suksess, oppsummerer den aktive frontfiguren.

Gi oss tilbakemelding