Gå til sideinnhold
Hjem / Gaver og sponsing / Gavefondjubel: Dette blir rideklubbens største investering så langt
Dagny Elin Mjåseth sammen med sin gode samarbeidspartner og daglig leder av ridesenteret, Odd Inge Vikshåland.

Gavefondjubel: Dette blir rideklubbens største investering så langt

I år mottok banken nesten 350 søknader til Gavefondet. Blant disse finnes det mange inspirerende kundehistorier vi ønsker å dele.

Bildet viser Mjåseth og Vikshåland ved området hvor ridehallen skal bygges.
Dagny Elin Mjåseth og Odd Inge Vikshåland viser hvor den nye hallen vil bli plassert. På dette området står også brakker som tidligere har blitt brukt som dommerbod og kiosk. Disse har de nå solgt som et bidrag til finansieringen.

Nord-Karmøy Rideklubb har som mål å skape et inkluderende idrettslag for alle. Nå har klubben endelig lykkes med å samle inn nødvendige midler til første byggefase av en etterlengtet ridehall.

Planleggingen av ny ridehall startet høsten 2019. Takket være en enorm dugnadsvilje, starter byggeprosessen allerede i mai 2023.

– Vi har hatt en vanvittig maratonprosess for å få i land byggetillatelser, støtte og spillemidler. Formålet har vært at hallen ikke skal bli en økonomisk belastning for klubben, sier Åge Norem, prosjektleder og styremedlem i Nord-Karmøy Rideklubb.

Senker skuldrene

Ifølge Norem, vil ridehallen ha et budsjett på omtrent 9,3 millioner kroner. Han informerer også om at de har opparbeidet en egenkapital på over 1,2 millioner kroner takket være støtten de har mottatt. Noe som vil komme godt med i byggeprosessen.

– I en byggeprosess dukker det alltid opp uforutsette utgifter, og da har man jo gjerne en buffer. Med gaven vi har fått fra Skudenes & Aakra Sparebank kan vi senke skuldrene, legger Mjåseth til.

Vi mener vi er en rideklubb for alle. Enten de vil satse eller drive med hobbyridning, uavhengig av familiesituasjon og økonomi, er de velkomne her.

Dagny Elin Mjåseth, styreleder for Nord-Karmøy Rideklubb.

Vil gi positive ringvirkninger

Mjåseth mener også at ridehallen vil være til stor fordel for lokalsamfunnet da denne vil bidra til at ridning blir en helårsidrett og at klubben får større kapasitet til å ta imot besøkende og private oppstallatører.

Bildet vises hest som lufter seg i innhengningen.
Klubben har over 190 medlemmer, og frem til nå har det vært trangt om plassen på ridesenteret.

– Vi synes det er veldig kjekt at Skudenes & Aakra Sparebank satser på det lokale. Vi som rideklubb brenner for at barn og ungdom skal ha et godt oppvekstmiljø, og at det skal være en arena i det lokale som de kan gå eller sykle til.

Videre understreker hun viktigheten av støtten klubben mottar fra ulike organisasjoner. Klubben arrangerer nemlig flere gratis arrangementer for barn og unge, og i februar startet de blant annet opp et pilotprosjekt for unge flyktninger på Karmøy.

– I samarbeid med ridesenteret og Stiftelsen Dam tilbyr vi gratis ridekurs en dag i uka for unge flyktninger mellom 11-19 år, etterfulgt av mat og drikke, forteller Mjåseth.

Takknemlig for bankens innsats

Går alt etter planen, vil hallen være klar for bruk allerede til høsten.   

– I mai starter vi opp med grunnarbeid. Så vil hallen reises opp i siste del av august. Det vil si at den vil kunne tas i bruk i begynnelsen av oktober, sier Norem.

I hallen skal det også bygges tribune på langsiden, dommerbod og et klubblokale på sikt. Med lokalbanken i ryggen, ser klubben lyst på fremdriften av hallen.

– Skudenes & Aakra Sparebank er svært villige til å bruke overskuddet på gode tiltak i kommunen, og vi har vært heldige som har fått støtte til flere ulike aktiviteter. I tillegg er de proaktive, og lytter til oss som søker, avslutter Norem. 

Som kunde i Skudenes & Aakra Sparebank bidrar du til at lokale lag og foreninger kan lykkes med sine prosjekter og utvikling.

SoMe-kvadrat

Gi oss tilbakemelding