Gå til sideinnhold
Hjem / Bruke / Bankkort og bankkonto / Vekslingskurs

Vekslingskurs

Visakort kan brukes til varekjøp og kontaktuttak i andre valutaer enn norske kroner. Om du benytter deg av annen valuta vil beløpet bli vekslet om å bli trukket fra kontoen i norske kroner. Vekslingskursen vil vise på kontoen din og er VISA sine gjeldende valutakurs pluss bankens valutapåslag på 1,75%.

Bruker du kortet i EU- og EØS-land, vil du få tilsendt en SMS. Denne får du fordi banken er pliktig til å sende deg informasjon om forskjellen mellom den europeiske sentralbanken (ECB) sin referansekurs og vekslingskursen som er benyttet for kjøpet/uttak som er gjennomført.

Eksempel på en slik SMS:

For Visa transaksjon på NOK 10300 er valutapåslaget 2,82% over ECB kurs. Denne informasjon er vi pliktig å sende deg. Mvh Skudenes & Aakra Sparebank.

Forklaring på SMS melding:

EUR 1000

Kjøp/uttak i utenlands valuta.

NOK 10300

Summen som er belastet på konto i norske kroner.

10,30%

Vekslingskursen som viser på kontoen. Det er et resultat av Visa sin gjeldende valutakurs pluss bankens valutapåslag på 1,75%

2,82%

Vekslingskursen som er benyttet er 2,82%% høyere enn ECB sin referansekurs. Både ECB sin referansekurs og Visa sin valutakurs vil variere daglig. Derfor vil ikke prosentsatsen i SMS-en være den samme for hver gang.

Gi oss tilbakemelding