Gå til sideinnhold
Hjem / Bruke / Betaling / Nettbank / Sikkerhet
hengelås

Sikkerhet

Med dagens teknologi er det viktig med gode sikkerhetsrutiner. Vi gir deg noen gode råd på som kan hjelpe deg eller de rundt deg.

Gode råd for internettsikkerhet

  • Hold nettleser, operativsystem og programmene dine oppdatert. Det kommer regelmessig sikkerhetsoppdateringer fra leverandørene, disse bør man installere snarest mulig for å dekke sikkerhetshull som kan være oppdaget.
  • Vær skeptisk til e-post med lenker. Det er lett å forfalske e-post som leder til falske internettsider som lurer fra deg kontoopplysninger, fødselsnummer, kredittkortnummer eller påloggingsinformasjon.
  • Bruk et sterkt passord på wifi-nettet ditt. Det bør ikke være lett å gjette. Bruk gjerne en setning med tall, symboler og små og store bokstaver. Vet du forresten at det er svært vanlig med årstall i passord? Unngå det.
  • Sjekk at det er sikkerhetslås på nettbanksiden før du oppgir brukeridentitet og koder. Vær forsiktig med å bruke ukjente PC’er til nettbanktjenester.
  • Mange internettsider smitter ondsinnet programvare ved besøk. Vær kritisk til hvilke sider du oppsøker og hvilke filer du laster ned.
  • Oppgi aldri brukeridentitet eller koder på henvendelser fra noen, det være seg e-post, telefon eller direkte forespørsel. Dette gjelder også dersom man utgir seg fra å være banken, politiet eller andre.

Aldri del BankID passord, koder eller annen hemmelig informasjon med andre. Aldri!

Gi oss tilbakemelding