Gå til sideinnhold
Hjem / Bruke / Betaling / Avtalegiro
kvinne slapper av i stol med armene bak hodet og bena i vinduskarmen

Avtalegiro

Med AvtaleGiro slipper du å tenke på noe annet enn å ha dekning på konto. Du slipper og å bruke tid hver måned på å legge inn samme regning.

Spar tid og miljø

Med AvtaleGiro slipper du regning i posten. Faktura sendes elektronisk rett til nettbanken din.

Enkelt og sikkert

Har du dekning på konto blir regningen din blir betalt og trukket fra konto på forfallsdato. 

Lett å endre

I forfallsoversikten kan du se betalingen cirka en uke før. Om du trenger kan du endre eller stoppe det.

Slik oppretter du AvtaleGiro i NettBanken

  • Betal først en regning til den mottakeren du ønsker å opprette AvtaleGiro til. Når du har bekreftet betalingen, vil du få tilbud om å opprette AvtaleGiro dersom mottakeren tilbyr dette
  • Ønsker du heller å opprette AvtaleGiro uten å betale en regning først logger du deg inn i NettBanken og velger AvtaleGiro og eFaktura – Opprett/endre avtaler

Kombinert AvtaleGiro + eFaktura

AvtaleGiro kan du også kombinere med eFaktura. Da vil du få fakturagrunnlaget elektronisk i NettBanken din og du slipper å få regningen i posten. Selve betalingen blir utført automatisk på forfallsdato som en AvtaleGiro.

Spørsmål og svar om Avtalegiro

Hva er AvtaleGiro?

Med avtalegiro inngår du en avtale med bedriften at regningene skal trekkes automatisk fra konto på forfallsdato.

Hvordan får jeg AvtaleGiro?

Du kan få AvtaleGiro på flere måter, les mer om dette hos AvtaleGiro.

Hvorfor virker ikke AvtaleGiroen?

Selv om det varierer fra bedrift til bedrift pleier vi å si at det alltid tar minst en måned før AvtaleGiro trer i kraft. Du må derfor betale regningene så lenge du får de i posten. Men spør oss gjerne om å sjekke status på avtalen om du synes det tar for lang tid.

Hvordan stopper jeg et AvtaleGiro-trekk?

Det er mulig å stoppe en regning uten å slette den. Du stopper kun den enkelte regningen, mens selve avtalen vil gå videre som normalt. For å stoppe et trekk i nettbanken klikker du på kontoen trekket går fra, velger «Forfall» og klikk på regningen du ønsker å stoppe og velg Stopp. Betalingen vil da være stoppet frem til du ønsker å slette eller sette den i gang igjen. Eventuelt går du på Meny, og velger «Forfallsoversikt» under «Betale og overføre» for å finne betalingen du ønsker å stoppe.

Hvordan sletter man en AvtaleGiro?

Logg deg inn i nettbanken og velg Meny – Betaling – Faste betalingsavtaler. Der får du oversikten over alle faste betalingsavtalene dine. Klikk på avtalen du vil endre på og velg slett.

Gi oss tilbakemelding