Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Nye banetau fra Skudenes & Aakra Sparebank gir gode svømmeforhold i Karmøyhallen
karmoy-svommeklubb-banetau2

Nye banetau fra Skudenes & Aakra Sparebank gir gode svømmeforhold i Karmøyhallen

I sommer fikk Karmøy Svømmeklubb tildelt 100.000 kroner fra Skudenes & Aakra Sparebank for å erstatte de gamle banetauene i Karmøyhallen, som etter flere års bruk var modne for utskifting. – Svært viktig støtte, sier en takknemlig daglig leder i svømmeklubben.

Tar du deg en tur i Karmøyhallen i Kopervik treffer du som regel mennesker i alle aldre – fra de aller minste på babysvømming til ungdom, godt voksne og eldre. Kanskje du også treffer noen du kjenner, som hygger seg i den populære svømmehallen.

Vi gir tilbake

For oss i banken er lokalsamfunnet viktig. Vi ønsker at du som bor i Karmøy skal ha best mulig tilbud. Derfor gir vi tilbake til lokalsamfunnet av bankens overskudd, som skjer gjennom gavefond og sponsing. 

– For å opprettholde et godt svømmetilbud for barn og unge, samt alle andre som benytter åpen bading i Karmøyhallen, ønsket vi å støtte Karmøy svømmeklubb med midler til nye banetau, forteller May Bente Olsen, banksjef i Skudenes & Aakra Sparebank.

Det er Daniel Sandhåland, daglig leder i Karmøy svømmeklubb, svært takknemlig for.

Vi møter ham under treningen til en av konkurransegruppene i Karmøyhallen, der de nye banetauene nå er på plass.

– Nå er svømmeforholdene enda bedre, og vi har en flott svømmehall med banetau som er de beste på markedet. De er ypperlige både til konkurranser og trening, sier Sandhåland.

– Viktigst å få folk trygge i vann

Karmøyhallen har i dag rundt 50.000 badegjester i året og Karmøy svømmeklubb har omtrent 500 aktive medlemmer, et medlemstall som har holdt seg stabilt de siste årene. 

Svømmeklubben har et bredt tilbud der de aller fleste kan finne noe som passer sitt nivå.

– Vi driver med alt fra babysvømming og svømmekurs for barn, unge og voksne, til trening for de som ønsker å gå videre med svømmingen, da rekruttgrupper som trener mest for gøy, men også konkurransegrupper for de som ønsker det, forteller Sandhåland. 

«Den aller viktigste jobben vi gjør er å få folk trygge i vann, men vi legger også til rette for de som ønsker å fortsette med svømming etter å ha gjennomført alle kursnivåene. Enten det er som rekruttsvømmer eller konkurransesvømmer.»

Daniel Sandhåland

karmoy-svommeklubb-daniel-sandhaland

– Skudenes & Aakra Sparebank har alltid vært med på laget

I den ordinære kursstigen tilbyr klubben svømmeopplæring for barn og unge fra seks år på fem ulike nivåer, der det første kurset er vanntilvenning, før man deretter går videre i kursstigen på totalt fem ulike nivåer for svømmeopplæring med mål som skal nås før man går videre til neste nivå. Ønsker man svømmeopplæring før fylte seks år, tilbyr klubben også babysvømming, småbarnsvømming og kurs for fire-fem åringer der foreldrene er med i bassenget.

Klubben har også tilrettelagte kurs for barn med funskjonsnedsettelse eller spesielle behov, samt både nybegynnerkurs og crawlkurs for voksne. Kursene legges ut fire ganger i året, og nå på høsten har de akkurat startet en ny runde med kurs som går over ti uker. Neste kursrunde har oppstart i november. 

Sandhåland forteller at Svømmeklubben er helt avhengig av støtte fra lokale bedrifter for å få driften til å gå rundt, og for å kunne tilby et godt svømmetilbud til befolkningen på Karmøy.

– Denne type støtte fra lokale bedrifter som Skudenes & Aakra Sparebank er veldig viktig. Vi er ekstremt takknemlige for alle sponsorene våre, og Skudenes & Aakra Sparebank har i tillegg til gaven vi fikk, vært sponsor i mange år. De har alltid vært med oss på laget, understreker Sandhåland.

Du kan lese mer om Karmøy Svømmeklubb og svømmekurs her.

Gi oss tilbakemelding