Gå til sideinnhold
Logg inn
Publisert:

Er en hjertesak

Holgersen har gjennom flere år vært aktiv i LEVE – landsforeningen for etterlatte ved selvmord. — Jeg ble med i foreningen i 2008, etter at jeg mistet min 16 år gamle sønn i 2007. Jeg fant da ut at jeg måtte søke etter likesinnede folk, og meldte meg inn i foreningen og fant god trøst i å være med der. Senere kom jeg inn i styret, og ble kurset slik at jeg kunne reise ut til nye tilfeller der noen har mistet noen i selvmord, og kan ta meg av dem og støtte dem på veien videre. I tillegg har jeg fått flere kurs og utdanning via foreningen, og i dag operer jeg som foredragsholder innen fageliten og for frivillige organisasjoner på Karmøy, forteller Holgersen. Arbeidet gjør han ulønnet på fritiden sin, og har aldri tenkt tanken på å skulle ha noe betalt for det.

Engasjert både i lokallaget og fylkeslaget

Holgersen er leder for lokallaget på Haugalandet som ble startet i 2017, og er i tillegg nestleder i styret til LEVE Rogaland. — I lokallaget møtes vi annenhver tirsdag i måneden i lokalene til Avaldsnes sanitetsforening. Der er vi rundt 15 – 20 stykker på hvert møte, og vi snakker om de utfordringene vi sitter på og prøver å hjelpe hverandre og finne en god vei videre. For det finnes jo et håp selv om det ser temmelig svart ut rett etterpå, sier Holgersen.Han forteller at tallene for 2018 viser at det var 674 selvmord på landsbasis.— I Rogaland ligger det på rundt en 50-60 i året. Det som er litt skremmende er at det hvert år er 260 000 personer som vurderer å ta sitt eget liv. Av dem er det 6000 som prøver. Heldigvis er det mange som blir reddet. Vi i LEVE jobber også med å få opp et bedre tilbud til de som ber om hjelp, slik at de kan få komme å fortelle hva som plager dem, sier Holgersen.

Viktig som forebygging

I det siste har Holgersen vært en del rundt om og fortalt om foreningen, og mener at temaet selvmord er viktig å kunne snakke sammen om. — Det viser seg at det å snakke om selvmordstanker er veldig viktig som forebygging. Vi i LEVE jobber primært med å ivareta etterlatte, men har også en rolle som forebygger. Vi får tilbakemelding direkte fra dem vi er i kontakt med om at det har gjort godt, sier Holgersen, som syns det er fint at arbeidet blir satt pris på både av de han er i kontakt med og av andre.  — Jeg er veldig takknemlig for at jeg har blitt sett i arbeidet, sier han.Sjekken på 25 000 kroner vil prisutdelerne at Holgersen bruker på seg selv, med god samvittighet, og finne på noe kjekt. — Jeg må vel unne meg en god ferie når denne korona-tiden er over, smiler Karmøys nye ildsjel.

Til toppen