Gå til sideinnhold
Logg inn
Publisert:

Fullskala i 35 år

Flere av de eldste ungdommene ville fortsette med kor, noe som gav startskuddet til blandakoret Scala i 1990. Dette skulle Areklett ende opp med å lede i hele 35 år. I år har koret jubileum, noe som ble markert med konserten ”Salig blanding” på ungdomshuset i helgen.

– Er det noe spesielt du husker fra alle årene med korvirksomhet?

– I 1994 dro koret til London for å synge på julegrantenningen på Tralfalgar Square. Vi gikk også på musikal og så «Miss Saigon». Ellers har vi drevet litt med øyhopping og besøkt både Feøy, Røvær, Finnøy og Utsira. På sistnevnte var det helt fullt på konserten, og jeg vil anslå at halvparten av befolkningen var til stede.

Stor dugnadsånd

I voksen alder har han lagt ned utallige timer med dugnadsarbeid på aktivitetshuset, som er en viktig møteplass for lokalbefolkningen på Torvastad. Selv sier han at det er det gode samspillet med andre som gir energi til å stå på videre.

– Vi er en fin dugnadsgjeng som treffes fast en gang i måneden. Når man kan bygge noe i lag, vil folk være med.

Tilrettelegger

I dag fins det et titalls frivillige lag og foreninger på Torvastad, der Speidergruppa er blant de mest aktive. For Areklett er det viktig at alle klubbene har tilgang på gode fasiliteter.

– Nå holder vi blant annet på med loftet. Vi steller i stand et biljardbord og har kjøpt inn kafébord som kan brukes til spillekvelder og lignende. Ellers går det i rydding, maling og reparering, sier den nevenyttige pensjonisten.

I sommer venter en tur til Spania og et opphold på familiens sommerhus nord for Bergen. Men som de fleste karmøybuer trives også Håkon Areklett aller best på hjemmebane.

– Dette har vært en god plass å bo og være. Så får jeg hjelpe til at det fortsatt blir sånn, avslutter ildsjelen.
Foto/tekst: Paul André Sommerfeldt i Karmøynytt

Kommentarer

comments powered by Disqus
Til toppen