Gå til sideinnhold
Logg inn
Publisert:

Vi har flere flotte og solide bedrifter på Karmøy og noen har vært plukket ut som aktuelle kandidater tidligere år. Det er blitt vanskeligere tider og næringslivet har fått merke dette sterkt. Mange av bedriftene som har vist vekst gjennom flere år har nå gjerne fått nok med å konsolidere, omstrukturere og permittere i 2015/2016.

For juryen til en vekst og nyskaper pris har dette gitt noen ekstra utfordringer. Vi landet derfor på at vi i år skulle leite etter de «nye» gründerne. De som akkurat i denne perioden har lansert nye produkter og løsninger og fått suksess med disse. Om ingen av bedriftene enda er blitt store i tradisjonell tenking, så er de alle store innenfor sine områder og de kan absolutt vise til nyskaping og vekst og har stort potensiale foran seg.

"Årets vinner oppfyller etter juryens mening alle de seks kriteriene for å bli kåret til årets vekst og nyskaper bedrift på Karmøy i 2016. Vinneren av prisen er GARNIUS AS."

Alle tre kandidatene oppfyller med god margin kriteriene for prisen. Garnius oppfyller etter juryens mening alle de seks kriteriene:

  • Innovasjon – Bedriften er skapt av lokal gründer og har utviklet løsninger med stort potensiale nasjonalt/internasjonalt. Jobber kontinuerlig med å forbedre og videre utvikle disse.
  • Marked – Stort markedspotensiale både nasjonalt og internasjonalt. Trolig bare
    sett starten av det som vi kan forvente av denne bedriften i årene fremover.
  • Verdiskapning – Bedriften bidrar lokalt med opp mot 10 årsverk og har allerede med sitt konsept og løsninger skapt en bedrift med betydelige verdier. Tenker vekst i tiden fremover.
  • Lønnsomhet – bedriften er relativt nyetablert men forventer i 2016 å nå en omsetning på 25-30 millioner kroner og et positivt resultat.
  • Kompetanse – Ingen typisk kunnskapsbedrift, men jobber daglig systematisk og analytisk  med intern kompetansutvikling innefor kundeadferd. Utarbeider og tester kontinuerlig modeller for markedskommunikasjon, lagerstyring, plukkemetoder osv. I løpet av under ett år blitt Norges største innenfor sitt segment i Norge
  • Forretningsidé – Brukt sin kompetanse innfor ett område til å brøyte vei i en gammel og tradisjonell bransje og skapt opprør i et «vernet» marked. Finne et produkt med høy gjenkjøpsgrad som kan lett kan sendes per post. Ført til at bedriften i 2016 sender 125 tonn strikke garn rundt i Norge. Og vi vet alle hva garn veier.

Sponsorer: Gasnor og Skudenes & Aakra Sparebank. Jury: Kristine Skeie, Per Velde, Svein Sund og Alf Inge Flokketvedt. Formål: Hensikten med prisen er å stimulere til nytenkning og innovasjon, verdiskapning og vekst.

Kommentarer

comments powered by Disqus
Til toppen