Gå til sideinnhold
Logg inn

Vi anbefaler langsiktig sparing

Alle monner drar!
Det er virkelig sant.

Vi kan leke litt med beløpene foreldre får fra barnetrygden. Se på dette regnestykket: Per i dag er den på 1 354 kroner frem til barnet er 6 år og deretter 1 054 kroner i måneden for barn mellom 6 og 18 år. På 18 år utgjør det totalt rundt 249 000 kroner. Sparer du barnetrygden månedlig på sparekonto med 1 prosent rente i 18 år, øker de til rundt 275 000 kroner.

Setter du derimot pengene i aksjefond og tar utgangspunkt i 5,75 prosent årlig forventet avkastning, som er Finans Norge sine avkastningsprognoser, forventes de å stige til hele 444 000 kroner før skatt i løpet av 18 år.

Spare i fond eller bank?

Her kommer det an på hva du sparer til.

Sparekonto har lav risiko, du vet hva renten er og det kan være en grei løsning dersom dette er sparepenger som det skal brukes litt av underveis.

Fond har noe høyere risiko og lengre perspektiv, men også, historisk sett, høyere avkastning. Bruk gjerne fondssparing om tidshorisonten er lengre enn 5 år.

Les mer om fond

Ofte stilte spørsmål om sparing til barn

Hvordan spare i fond?

Spare i fond til barnet i ditt navn

Vi anbefaler at du sparer i aksjefond innenfor aksjesparekonto. For å holde sparingen til barnet adskilt fra din egen, kan du åpne en egen aksjesparekonto og kalle den for ‘barnets navn’.

Du kan opprette så mange aksjesparekontoer du vil. Har du flere barn kan du opprette en aksjesparekontoer for hvert barn. Du oppretter selv aksjesparekonto og spareavtaler i nettbanken.

 

Spare i fond i barnets navn

Ønsker du å spare i fond i barnets navn kan du opprette aksjesparekonto til barnet. Dette er det kun foreldre/verger som kan gjøre.  

Fyll ut skjemaet nedenfor for å komme i gang med bestilling av aksjesparekonto til barnet ditt.

Ofte stilte spørsmål om aksjesparekonto til barn

Fast sparing til sparekonto

Ønsker du å spare regelmessig på sparekontoen til barnet ditt, kan du lage en spareavtale. Du bestemmer selv hvor mye som skal overføres og hvor ofte. Kanskje sette av litt til barnets sparekonto når du får lønn?

Du kan når som helst endre beløpet eller stoppe sparingen for kortere eller lengre perioder. Fast betaling eller fast overføring oppretter du enkelt selv i nettbanken.

Spareavtale kan brukes uansett mål, det kan være sparing til for eksempel bil, bolig, pensjon eller barn. Du bestemmer helt selv.

Opprett fast sparing i nettbanken

Se hvordan sparepengene vokser med fast sparing

KR.
KR.
ÅR
%
Renteinntekter 120 192 KR
Du sparer 344 131 KR
Totalt sparebeløp: Skatteeffekt og inflasjon er ikke hensyntatt
Til toppen