Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Driftsproblemer hos BankID
logo bankid

Driftsproblemer hos BankID

Det har vært utfordringer med BankID etter at tjenestene ble flyttet til ny leverandør. Dette er svært beklagelig.

Hovedprioriteten til Vipps som leverandør av BankID, er å stabilisere tjenestene så raskt som mulig i tett samarbeid med driftsleverandør. Det er satt inn ekstra ressurser for å avdekke og rette feilen, slik at tjenestene blir minst like stabile som før.

BankID er en kompleks tjeneste med høy sikkerhet og strenge prosedyrer som må følges før man kan gjøre endringer. For å ivareta sikkerhet og prosedyrer vil det sannsynligvis ta noe lengre tid å finne og fikse feil enn i mindre komplekse løsninger.

Mens det jobbes med å rette feilen, er rådet å ha både BankID på mobil og BankID med app/kodebrikke tilgjengelig. De to løsningene har sjelden driftsutfordringer samtidig. BankID- tjenestene er ikke helt nede, og som regel vil det fungere å prøve flere ganger. Hvis mulig kan man kan gjerne logge seg inn tidlig (før 9) eller sent (etter 19), for da vil tjenesten stort sett fungere som normalt.

Vipps, som leverer BankID-tjenestene, beklager ulempene disse driftsproblemene medfører for deg, og alle tilgjengelige ressurser jobber nå målrettet med å rette feilen slik at alle kan bruke BankID uten problemer igjen.

Gi oss tilbakemelding