Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Årets Ildsjelpris til Odd Jarle Wathne
Ildsjelprisvinner 2021 Odd Jarle Wathne

Årets Ildsjelpris til Odd Jarle Wathne

Odd Jarle Wathne er tildelt årets Ildsjelpris for sin innsats i Karmøy Skytterlag.

Hvert år siden 2010 har Skudenes & Aakra Sparebank i samarbeid med Karmøynytt delt ut Ildsjelprisen. Prisen deles ut for å hedre personer som gjør en innsats for fellesskapet og lokalsamfunnet, men som kanskje ikke alltid er like synlige.
Til årets Ildsjelpris kom det inn 40 nominasjoner, noe som er færre enn i fjor da det kom inn hele 159 nominasjoner.

Juryens valg falt i år på kopervikbuen Odd Jarle Wathne, som i mange år har ledet det frivillige arbeidet i Karmøy Skytterlag.

— Vi følte at Odd Jarle passet godt til kriteriene. Han er en skjult ildsjel som over mange år har gjort en utrolig innsats og betydd en stor forskjell spesielt for skytterlaget. Odd Jarle har blitt foreslått flere ganger. Han har lagt ned enormt med dugnadstimer, sier banksjef i Skudenes & Aakra Sparebank, Alf Inge Flokketvedt.

Odd Jarle Wathne fikk i dag tildelt Ildsjel-planketten og en sjekk på 25 000 kroner av banksjef Flokketvedt, og det var en takknemlig ildsjel som tok i mot prisen.

— Jeg er overveldet, jeg har vært nominert før, og hadde ikke forventet å bli nominert igjen, sier Wathne og legger til at det betyr mye for ham å få ildsjelprisen.

— Det er jo en anerkjennelse av at frivillighet og dugnadsarbeid blir satt pris på, sier Wathne.

Banksjef i Skudenes & Aakra Sparebank, Alf Inge Flokketvedt, delte onsdag ut Ildsjelprisen til Odd Jarle Wathne.

Har vært leder i 30 år

Wathne har drevet aktivt som skytter i nesten 50 år, og har vært leder for skytterlaget etter at Skudenes og Kopervik skytterlag ble slått sammen til Karmøy Skytterlag i 1991. I tillegg har han de siste 30 årene vært styremedlem og kasserer i Rogaland Skyttersamlag.

Karmøy Skytterlag holder til på Blikshavn, der de er flere lag og foreninger som holder til, blant annet to pistolklubber og en jeger-og fiskeklubb. Skytterlaget driver i tillegg med jegertreninger og skyteprøven for storviltjakt. Wathne er også leder i Skytternes Kontaktutvalg for alle lagene som har aktiviteter på Blikshavn.

— Det er mange hundre timer i året som blir lagt ned i dugnad. Men det hadde ikke væt mulig for meg å holde på så lenge hvis jeg ikke hadde hatt gode folk med i styret, de som driver ungdomsavdelingen, jegertreninger og andre former for dugnader. Folk er flinke til å møte opp på dugnader når det arrangeres. Dette er ikke et enmannsshow. Det er avhengige av mange gode folk, og det har vi, sier Wathne.

Fellesskapet viktig

66-åringen gikk av med førtidspensjon for ett år siden etter et arbeidsliv i Nordsjøen. Det som har drevet ham til å vie mye av sin fritid til skytterlaget, er selve grunntanken i det frivillige arbeidet.

— Det er det fellesskapet, og grunntanken i det frivillige skyttervesen som er en 100 prosent frivillig organisasjon, som driver meg, sier han.

Karmøy Skytterlag har rundt 320 medlemmer i alle aldre, og har aktivitet hele året. Fra mars til september er det felt og baneskyting mot elektroniske blinker ved skytebanen sør for Blikshavn, og fra oktober til februar er det innendørsskyting i Karmøyhallen. All aktivitet er med rifler, og det avholdes skyteskole for nybegynnere i Karmøyhallen om vinteren.

— Noe som gjør at mange av oss finner det interessant og viktig å være med på, er at man kan begynne når man er 10-12 år, og du kan holde på med det til du omtrent trekker din siste pust. Ungdommer og eldre ligger ved siden av hverandre og man snakker samme språk, og det er ikke noe forskjell på folk. Det er også en av de meget få idrettene som er 100 prosent kjønnsnøytral. Det er ikke egne kvinneklasser, og noen av de beste blant ungdommene er jentene, sier Wathne.

Wathne fikk beskjed av banksjef Flokketvedt om å bruke pris-pengene på seg selv.

Dette vil han bruke prisen til

Selv har han ikke fått så mye tid til å utøve sporten de siste årene. Som leder for det frivillige arbeidet i laget, har mye av tiden gått med på tilrettelegge og organisering når det er stevner og samlinger, og til dugnadsarbeid på anlegget i Blikshavn.

— Jeg er glad i sporten, det er man når man har holdt på så lenge, men jeg må innrømme at de siste årene så har det vært mest administrativt for min del, sier Wathne.

Nå som han er pensjonist, blir det litt mer tid til å være på skytebanen, eller til å bruke på en av hans andre store lidenskaper.

Og denne hobbyen har han nemlig noen planer om å bruke en del av pris-pengene på.

— Jeg fikk streng beskjed av banksjefen at pengene skulle jeg bruke på meg selv. Jeg har familie, og det er takket være de stødige der hjemme at jeg kan holde på med fritidsaktiviteter og engasjementet i skytterlaget. Jeg har tenkt å bruke noe av pengene på å samle familien et sted, kanskje på et historisk hotell. Jeg har også en annen stor lidenskap og det er fritidsfiske. Jeg er vokst opp på Espevær og vi har hus der. Der er jeg ofte og fisker. Jeg er også opptatt av marin forsøpling, og har faktisk lurt på å bruke noe av summen til en drone for å kunne søke opp tapte redskap, forteller Wathne.

Kilde: Karmøynytt

Gi oss tilbakemelding