Gå til sideinnhold
Logg inn
Publisert:

De tre kandidatene

Årets tre kandidater er svært forskjellige og i helt ulike bransjer. Men alle bygger på at det er noen drivere og personer bak som vil mer, som ønsker å ta sjansen og satser, er villig å jobbe hardt for det og som har lykkes stort. I år har vi hatt noen diskusjoner i juryen på hva som er en Karmøy bedrift, besøksadresse, postadresse, personene bak. Jo det meste av dette må være på plass i en Karmøy konkurranse, men viktig at dette ikke begrenser både oss og næringslivet i kommunen. Vi tror Haugalandet og om litt også Rogaland blir ett arbeids-marked i fremtiden, samferdsel og kommunikasjon viktig.

  • Mecan AS, tidligere Dreieservice. Adresse Husøy. Mekanisk bedrift, men også prosjektledelse og ingeniørarbeid. God vekst fra 38 mill i 2015 til 68 mill i 2017. Fusjonerer nå med PDS og satser videre. Ca. 40 ansatte. Eies og ledes av flere ansatte i bedriften.
  • Cetus AS, adresse Veavågen. Fiskeribedrift gjennom 30 år. Helge Olav Vikshåland og Aleksander Vedø er hovedeiere. Omsatte i 2017 for 114 mill. jevn økning siste 5 år fra 34 mill i 2014. Gode resultater og solid egenkapital. Innovativ innenfor bransjen, strukturering, nye båter og satsing Karmsund Havn.
  • Saga Subsea AS, postadresse Åkrehamn, base på Killingøy. Service og tjeneste leverandør til offshore industrien. Noe virksomhet i Kopervik, men også avdeling på Kypros/Las Palmas. Eid av Einar Tollaksvik og Tor Alme. Etablert 2013 og 1 mill i omsetning. Jevn økning frem til 60 mill. i 2017 og ligger an til å doble i 2018. Gasellebedrift 2 siste år. OK resultater og egenkapital.
Til toppen